Cum au fost şantajaţi nemţii de la Aton Transilvania să dea repede...

Cum au fost şantajaţi nemţii de la Aton Transilvania să dea repede 2,6 milioane de euro grupării Mann

14
DISTRIBUIȚI

Nimic nu a fost lăsat la întâmplare în planul pus în aplicare de firmele controlate de Nicolae Mann pentru a prelua investiţia nemţilor de la Aton Transilvania. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a anunţat, în exclusivitate, faptul că procurorii DIICOT Timişoara Euro 9 pinvestighează una dintre cele mai mari acţiuni de fraudare. Cu ajutorul unor bilete la ordin, emise fără nici un suport de administratorul de la Aton care lucra şi pentru una din firmele controlate de controversatul om de afaceri, în valoare de 75 milioane de euro şi printr-o amplă acţiune de „căpuşare” a firmei Aton, firmele lui Mann au încercat să devină peste noapte noii proprietarii  Momentul atacului a fost ales cu grijă pentru a avea efect maxim.


Biletele la ordin emise în favoarea Euromobille şi Promt Selling  au fost introduse în bancă, fiind refuzate la plată pe motiv de lipsă disponibil în cont. Imediat a fost declanşată maşinăria punererii de sechestre asiguratorii pe bunurile Aton Transilvania. Practic întreaga activitate a companiei a fost blocată, deoarece utilajele au fost indisponibilizate. Perioada a coincis exact cu momentul în care trebuiau recoltate zecile de mii de hectare de teren exploatate de Aton . Exista riscul ca pagubele să fie ţi mai mari, în condiţiile în care nu existau utilajele necesare pentru recoltare. Singura soluţie rapidă a fost stingerea unuia dintre biletele la ordin emis către Prompt Selling, administrată de Dan Popa(fost Wettel), care a fost asociat într-o altă firmă care a fost în grupul Aton – Vittal& Heyl. Pentru a evita un dezastru total, firma mamă, Aton GMBH, a făcut o „plată silită” către Prompt Selling direct din Germania, în valoare de 2.602.481, 71 euro. În urma executării silite făcute în baza biletelor la ordin din conturile Aton Transilvania alţi 1,8 milioane de euro. Banii au fost ulterior mutaţi în alte conturi pentru a li se pierde urma.

14 COMENTARII

  1. Tot vorbiti si criticati . Dar de faptul ca timp de un an toate materialele ce s-au bagat s-au cumparat pe Euromobille . Ca salariile la muncitorii Aton s-au platit din banii Euromobille . Reparatia utilajelor la fel . Teava pt canalizari tot asa . Materialele de la statiile de pompare platite din bani euromobille . Nu va uitati la lucrurile bune . La locurile de munca create de aceste firme . Nu va uitati ca nemtii de la Aton au facut toate investitiile cu bani din fonduri europene . Investitii facute doar 75 % deoarece restul investitiilor nu au mai fost finantate. asteptau sa o faca tot Firma Euromobille . Si acum se grabesc sa-si termine investitiile deoarece li se vor cere banii din fonduri inapoi . Cu lungi discutii si cu plata unor amenzi au reusit sa obtina o amanare pt investitia Moara 5 . Constructia de hale la fel finantata de catre Euromobille . Si domnii de la Aton nu doresc sa isi mai plateasca facturile si devizele de lucrari , dar spun ca este investitia lor . Ei au stat la pupitru si au dat comenzi pt ca ulterior sa uite sa-si mai plateasca aceste investitii . Dar asa suntem noi romanii . In razboi ne-am impusca unii pe altii. Si sechestru pe utilajele agricole s-a pus sechestru dupa perioada de recoltare . Iar in perioada de recoltare toate utilajele au mers pe motorina cumparata de Euromobille . Oameni la fel platiti de aceeasi firma . Nici bani de curent nu au dat nemtii de la Aton . A functionat firma pe generatoare asigurate tot de Euromobille pt a nu lasa oamenii pe intuneric . Acum au vandut toate cerealele pt a continua cu investitia moara 5 . Deci domnilor care criticati va rugam sa analizati situatia de ambele parti . Domnii de la Aton doreau sa investeasca altii pentru ei , iar dansii sa devina mari proprietari . Si cum va explicati ca in doar doi ani de cand este grupul Aton in Romania , Mann din top 300 cu o avere de 65 milioane euro a ajuns cu o avere de 3 milioane daca mai are ceva din ea . Asta pt ca domnii de la Aton gmbh au comandat investitii facute de firmele lui Mann si care nu sunt platite nici in ziua de astazi . Asa ca va rog sa mai analizati odata situatia . desi ma indoiesc ca acest comentariu nu va fi sters va multumesc pentru ca ati citit o parere anonima .

  2. @cineva
    Ia uite, si-a trimis Mann postacii sau o fi chiar el? Ca prea este in tema.
    Alo, domnu’ Mann nu ai reusit sa cumperi chiar totul in Timisoara? Asta te doare, iar acum ai trimis postacii sa minta pentru tine.
    Urmatorul post anonim va fi despre cat de corupt este Bota, urmatorul il va prezenta pe Bota ca un tradator de tara care ia partea unor „nemtalai”, iar ultimul post va fi despre „grupuri de interese” care doresc falimentarea unui investitor serios. Sunt dispus sa fac pariu. Doar ca unii „este” mai desteptii si nu pun botu’. Pai, nea Mann ai uitat ca la noi in Mehala au fo’ nemti pana unii destepti iau vandut la Jermania, asa ca nu punem noi botu’ la postacii tai. Mai bine vezi daca nu ai datorii la firmele de „lising”?

  3. Pentru „cineva” din câte ştiu chiar dacă iţi luai salariul de la euromobille de fapt ţi-l platea ăia de la Aton. Şi vrăjeala cu motorina şi restu… las-o mai moale pentru că tot este plătit de Aton, şi ca şi in documentaţia de mai sus o crezut că il face pe neamţ dar se pare că in sfârşit şi-o găsit naşu.
    Interesează-te dacă mai există căpuşa(pardon euromobille)că e in insolvenţă şi sub sechestru.
    De fatp firma Aton au făcut locuri ce muncă şi nu căpuşa care acuma dă aproape 99% din personal in şomaj, până şi firma de pază la fel.

  4. dava drak de jegosi, nu platiti salariile angajatiilorde ce va bateti joc de oameni, astia nu se gandesc ca si altii au copii la scoala si nu au cu ce sa ii tina k nu le da mann banii

  5. man a platit, man a facut, fara man eram morti….bla bla bla
    de reflectat pt toti cititorii:
    intr-o zi,cam pe la sfarsitul lui 2008, cineva din comuna spunea „eu nu am scoala dar spuneti-mi voi mie cum a putut un om sa faca atatia bani ai lui fara sa produca nimic” adica 65 mil euro conform lui Forbes si sa nu spuneti ca a facut cu moara ca si aia tot a lui un neamt a fost..

  6. Si mai nene di 65 de mil anul acesta mai are 3 mil . Pt ca a bagat bani in investitiile pe care Aton nu le mai plateste . Nu mai vorbi degeaba cultivatule .

  7. Cine zicea asta ? krampultz ala care si-a bagat coada intre picioare si a fugit la primul control !!! Sa nu uitam ca Aton are datorii de 800 de mil roni . Si smeckerul ala care zicea chestia aia sa stie ca moara a functionat din 1991 . Iar Euromobille este din 1993 . Si inainte era parteneriat cu Domnul Heyl un german mult mai corect decat sunt domnii care au venit in 2007 si in 2 ani cred ca tot li se cuvine . Si domnule necunoscut : Porumboiu a facut in 8 ani de agricultura cateva sute de milioane . plecand de la 0 . Asa ca de ce sa nu fi facut Mann in 15 ani pana au venit hotii de la Aton 65 de milioane . Documenteaza-te nene . Sa aveti o viata usoara !!!

  8. Pt „CINEVA”:Daca tot esti atat de bine informat(a) poate sti sa ne spui si cand ne va plati dl Mann salarile, ca din decembrie n-am mai luat un leu.

  9. „Si inainte era parteneriat cu Domnul Heyl un german mult mai corect decat sunt domnii care au venit in 2007 si in 2 ani cred ca tot li se cuvine”

    ????? CARE DL HEYL? CEL CARE A FOST TZAPIT CA MULTI ALTI NEMTI DE CATRE MANN?? TERMINATI CU PROSTIILE! OARE CINE ERA EUROMOBILLE INAINTE, V-ATI INTREBAT? VA SPUN EU: ALTA TEAPA A LUI MANN!

  10. nu stiu cine pe cine a tepuit,dar stiu ca oamenii cinstiti stau cu capul sus si la vedere. CINE….. a disparut si nu mai este de gasit?????(poate stie cineva raspunsul)

  11. ALOOO….NU A-TI VAZUT UN CAL MARO….

    mey fratilor romani…
    cine poate sa traga tzepe la austrieci si la nemtzi, bine le face.
    important este sa impartim frateste…

    OMW GROUP TZEAPA ROMANIA S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.