De ce-l vrea Băsescu pe Geoană şef la PSD

De ce-l vrea Băsescu pe Geoană şef la PSD

3
DISTRIBUIȚI

Intrarea în ecuaţia pentru preşedinţia PSD a lui Victor Ponta a încurcat planurile nu numai în interiorul partidului, ci şi la PD-L. Cu base_geoana1tandemul Năstase – Geoană, în oricare variantă de câşigător, portocalii puteau să stea extrem de liniştiţi. În cazul Năstase, vreo două plimbări televizate pe la DNA ar fi îngroşat tuşul de pe ştampila de corupt şi ar fi dat apă la moară discursului antişpagă. Plus că ar fi fost o excelentă perdea de fum pentru tunurile ştiute şi neştiute ale puterii portocalii. Cum Năstase a făcut pasul înapoi, a rămas Geoană. „Prostănacul” purtând marca „garantat Vanghelie” este oricând de preferat de Traian Băsescu. Pentru că realegerea lui Geoană ar duce fie la o tensiune continuă în partid, fie la ruperea PSD.


În ambele situaţii, PD-L ar avea de câştigat în bătălia cu principalul adversar politic.

Victor Ponta are marele avantaj de a putea dezamorsa extrem de uşor două din bombele discursului public anti-PSD al democrat-liberalilor. Fără un trecut comunist şi cu un Ion Iliescu rămas simplu membru de partid, Ponta poate da imaginea de partid-social democrat european, rupt de trecutul de demn urmaş al PCR – FSN. Nici discursul corupţilor din PSD nu-l atinge pe contracandidatul lui Geoană care, cel puţin până acum, nu a fost implicat în vreun scandal cu mătuşi sau soacre. În plus cu discursul constant anti-Băsescu şi anti-PD-L de până acum, Ponta are credibilitate ca şi lider al principalului partid de opoziţie. Cu un Crin Antonescu la PNL şi un Victor Ponta la PSD, democrat-liberalii vor fi obligaţi să rupă rapid pisica în interiorul partidului, moment amânat la nesfârşit,  pentru a nu pierde ritmul pentru alegerile din epoca post-Băsescu.

3 COMENTARII

 1. „discursul corupţilor din PSD nu-l atinge pe contracandidatul lui Geoană (V Ponta n.n.)care, cel puţin până acum, nu a fost implicat în vreun scandal cu mătuşi sau soacre”.

  Dar de scandalul cu socrul impuscat in vintre, ai auzit, draga Dragos? Sau la vremea aia erai prea mic?

 2. @natasa
  Ce are stampila cu coada vacii (scuze pentru cacofonie)? Ce are alica din c…iul lu’ Sarbu cu candidatura lu’ ginerica?
  Ala a fost scandal monden, ca nu se stia in care este alica; in ala dreptu’ sau in ala stangu’?
  Daca ajunge Victorel la conducere poate desecretizeaza arhiva PSD-ului si aflam adevarul: „Cine l-ampuscat pe Sarbu?”. Dar conteaza?

 3. un lucru este foarte clar,daca vrem sa recunoastem,psd-ul a adus tara-n halul asta,ce ne tot ascundem dupa pom ,ei au inventat privatizarile si tot ce este negativ,adica in defavoarea cetateniilor,ei sant aceea care sau ambogatit peste noapte ,ei au peste tot vile de vacanta,case la mare ,munte,masini tari,conturi babane, si uitativa la urmasii lor tot asa ,mai spun ca a muncit tata pentruele,unde la politica? ei au paduri de agrement,locuri de vanatoareei sant aceea care au distrus tot pentru om in favoarea lor,propun desfintarea tuturor partidelor si reprezentarea in parlament cu sindicatele,ei sant cei care ne reprezinta cinstit si nu parlamentarii care isi cumpara posturile,pentru ce?,sa ne jegmaneasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.