Senatorul Robu: „Te duci în străinătate şi stai la Hotel Hilton pentru...

Senatorul Robu: „Te duci în străinătate şi stai la Hotel Hilton pentru că parlamentul are contract, nu că aş avea nevoie”

2
DISTRIBUIȚI

Senatorul liberal de Timiş Nicolae Robu a susţinut, astăzi, că parlamentarii sunt obligaţi să facă cheltuieli mari, nu că şi-ar dori acest Nicolae Robu voteaza plucru. „S-a creat o imagine greşită în ce priveşte cheltuielile parlamentarilor.  Această imagine că noi câştigăm foarte mult este atât de eronată. Este vorba de circa 50 milioane de lei vechi pe lună, totul este cunoscut. Înca circa 50 de mil din care se plătesc salariile angajaţilor şi ai bani pentru chiria de birou, cheltuilei de funcţionare, cu care fiecare face ce consideră.


Chelt mai mari apar când pleci în străinătate în delegaţii şi se fac fără să vrei. Te duci şi stai la Hotel Hilton pentru că parlamentul are contract, nu că aş  avea nevoie de aşa ceva. Diurna în străinatate este de 35 de euro pe zi, e mică. Ar trebui să facem o paralelă cu veniturile parlamentarilor din alte ţări”, a declarat Robu. În schimb, liberalul s-a declarat pentru „o transparenţă totală” în publicarea sumelor primite pentru cheltuieli şi împotriva iniţiativei conducerii Senatului de secretizare a banilor alocaţi lunar pentru fiecare parlamentar.

2 COMENTARII

  1. De ce sa facem o paralela cu salariile senatorilor sau a deputatilor din strainatate? Nivelul nostru de trai se ridica la nivelul de trai al ….strainatatii? Posibilitatile Romaniei sunt la nivelul altor tari europene? Din cate vad eu parlamentarii nostri vor nivel de trai si tratament egal cu parlamentarii altor tari fara sa tina cont de situatia in care se gaseste cu adevarat romanul de rand. Cum ar veni …egalitate da dar numai pentru ei!

  2. Eu nu asa inteleg ce spune Robu. Eu inteleg ca el pretinde ca un salar de 5.000 lei cat are un parlamentar in Romania e mic si chiar asa e fata de cat castiga parlamentarii din alte tari ca Romania. De fapt 5.000 lei inseamna 7 salarii minime, iar eu stiu ca in Ungaria un parlamentar castiga 20 de salarii minime. Oricum eu apreciez ca acest parlamentar este pt. transparenta totala, ca nu vrea venituri ascunse ca altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.