Trei români, cercetaţi în Italia pentru trafic ilegal cu câini de luptă

Trei români, cercetaţi în Italia pentru trafic ilegal cu câini de luptă

1
DISTRIBUIȚI

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, sunt cercetaţi de autorităţile italiene sub acuzaţiile de trafic ilicit cu animale vii şi maltratarea caini it.unor animale. Aceştia au fost reţinuţi în două operaţiuni ale Gărzii Financiare din Ciavari, cu această ocazie fiind descoperiţi şi opt căţei din rasa Dog de Bordeaux, cu vârste între 60 şi 70 de zile. Animalele au fost aduse din România într-o remorcă, în frig şi înfometaţi, fără a avea făcute vaccinurile obligatorii.


Dogul de Bordeaux, cunoscut şi ca Mastifff-ul francez, a fost folosit, de-a lungul timpului, în luptele de gladiatori, dar şi ca paznic al turmelor de oi. 

Câinii urmau să fie vânduţi în localitaţi din regiunea Genova şi folosiţi în luptele ilegale. Ancheta Gărzii Financiare italiene a început după ce pe internet au apărut mai multe anunţuri de vânzări de animale provenite din Europa de est. „Dacă în România preţul unui câine din această rasă este de aproximativ 800 de euro, în Italia un exmplar este vândut cu minim 2000 de euro”, notează Youreporter.it. Unul dintre cei care încerca să găsească pe internet clienţi interesaţi să cumpere câinii traficaţi ilegali este crescător de animale în România. Cei opt căţei au fost duşi la un adăpost şi vor fi daţi spre adopţie.

1 COMENTARIU

  1. Nu e seara ca telejurnalele italiene sa nu fie pline de romani infractori sau criminali. Daca luam in calcul numai saptamana asta si ne ingrozim : Baiatul de 15 ani omorat pentru un capriciu de doi frati romani la Torino; Tigancusa de 13 ani casatorita la Brescia cu un bolnav de SIDA cu 8 ani mai mare care o sechestrase in casa; acum traficul de catelusi. Frumoasa faima ne-am facut in lume…..
    Pariem ca si maine tot noi, romanii, suntem pe prima pagina a ziarelor italiene cu cine stie ce alte marsavii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.