Cum a legalizat Agenţia de Mediu tăierile ilegale de la combinatul Solventul

Cum a legalizat Agenţia de Mediu tăierile ilegale de la combinatul Solventul

1
DISTRIBUIȚI

Tăierea ilegală a combinatului Solventul va fi legalizată prin acordul de mediu pentru dezafectarea şi demolarea fostei întreprinderi solventulchimice, emis de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara. După ce Valkiria a achiziţionat activele Solventul, a vândut instalaţiile către firma Pacifica Expert, care le-a revândut firmei Intercom Prest din Constanţa. Din 2008, fără nici un fel de autorizaţie, a început tăierea instalaţiilor din fostul combinat, rând pe rând dispărând rezervoarele instalaţiei de „gaz de sinteză”, instalaţiile de fabricare a plastifianţilor, coloanele sau rezervoarele. Tăierile ilegale au dus chiar la provocare unui incendiu, care, dacă nu ar fi fost stins la timp de pompieri, ar fi putut provoca o catastrofă. Garda de Mediu, în martie 2009,  a dat o amendă şi a dispus sistarea lucrărilor până la obţinerea autorizaţiilor de mediu, dar interdicţia nu a fost băgată-n seamă, continuându-se în acelaşi stil.


De abia, în decembrie 2009, Intercom Prest a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de demolare, în documentaţie afirmându-se că perimetrul este puternic poluat şi prin demolarea poluatorului se rezolvă, practic, situaţia. Autorizaţia obţinută anul acesta în martie a adus în legalitate toate tăierile pe şestache de până acum.

Directorul ARPM Timişoara, Gabriela Lambrino, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” s-au stabilit obligaţiile de mediu la încetarea activităţii. În timpul verificărilor am observat şi noi faptul că situaţia din teren s-a modificat între două controale, fapt pentru care am sesizat Garda de Mediu, singura cu atribuţii de sancţionare. Nu ştiu de ce atunci când s-a observat că nu se respectă interdicţia de încetare a lucrărilor nu s-a făcut plângere penală. Ne-a fost prezentat un alt studiu de impact, în baza căruia vom acorda autorizările pe ce a mai rămas de demolat”.

1 COMENTARIU

  1. Stii ce a disparut acum cateva zile de la Solventul? Turnul acela metalic, care, in vremurile demult apuse, avea o flacara mare in varf… vesnica pomenire… :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.