Cum a semnat Aeroportul „Traian Vuia” un contract în ianuarie pentru care...

Cum a semnat Aeroportul „Traian Vuia” un contract în ianuarie pentru care cerea ofertă de preţ în martie

2
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a fost transformat de fostul director Dan Idolu în sursă de profit maxim pentru firmele Saero, aeroportul traian vuia timisoara ppatronata de Cristian Chebuţiu  şi UCM Reşita, reprezentată de Adrian Chebuţiu, naşul directorului. PRESSALERT.ro continuă seria dezvăluirilor despre contractele cu cântec semnate cu aceste firme de aeroport, dar care au fost trecute cu vederea de toate controalele din ultimii ani.

În toamna lui 2004 se organizează o licitaţie pentru achiziţionarea a 40.000 litri lichid degivrant pentru pistă, firma  Saero câştigând cu o ofertă de 60.000 de euro. În februarie 2005, se solicită, printr-un memoriu intern, suplimentarea contractului pe motiv că a fost o iarnă grea şi cantitatea de lichid comandată este consumată, aproape în totalitate.  La începutul lui martie, Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” trimite o adresă prin care cere în mod imperativ  preţurile de la Saero pentru suplimentarea de lichid degivrant. Cu toate acestea, în documentele instituţiei, apare o anexă semnată în …ianuarie 2005  pentru o suplimentare de 60.000 l îm valoare de peste 97.000 euro. Asta în condiţiile în care, valoarea anexei nu avea voie să depăşească valoric jumătate din suma contractului iniţial. Ulterior, în toamna lui 2005,  aeroportul se pregăteşte de iarna următoare şi în urma unei licitaţii cumpără tot de la Saero 100.000 litri de lichid degivrant pentru 183.260 euro plus TVA.

UCM Reşiţa, reprezentată de naşul directorului Dan Idolu, a câştigat licitaţia pentru construirea de porţi de îmbarcare în zona aerogării de plecări externe, după ce s-a „războit” cu un singur contraofertant.


Valoarea iniţială a afacerii – 330.681 euro plus TVA, iar durată de execuţie 5 luni.  Ulterior termenul de finalizare s-a amânat de nu mai puţin de patru ori pe diverse motive „devierea canalizării pluviale şi menajere, modificarea unor elemente la scările metalice montate, acestea au fost redebitate pe şantier” sau „lucrări efectuate sub traficul de călători”. Conform tradiţiei, a apărut şi o anexă prin care s-au efectuat lucrări suplimentare de 159.489,75 euro.

Un alt contract important primit de firma naşului de la finul director a fost cel de extindere aerogară curse interne, la licitaţie singura firma care s-a prezentat fiind UCM Reşiţa. A câştigat cu o ofertă de 484.140 euro. Se semnează, apoi, o anexă pentru lucrări suplimentare la contract în valoare de 237.073 euro- „datorită modificărilor proiectului tehnic”. Lucrările suplimentare au constat, printre altele, în construirea unei scări de acces pentru fluxul de pasageri de la etaj spre parter, în lateral, construirea de grupuri sanitare.

Din 2004 şi până în 2008, Saero SRL a primit mai multe contracte de la Aeroportul Timişoara –  în 2004 a livrat  7 cărucioare de platformă, în urma unei cereri de ofertă, pentru 23.596,76 euro şi 5 cărucioare pentru transportul bagajelor cu 7560 euro; în următorul an 5 cărucioare de platformă  pentru 11.900 euro; în 2006 – 5 cărucioare platformă hand luggage pentru 9000 euro plus TVA.  În 2005, aeroportul din Timişoara a achiziţionat o autospecială pentru stingerea incendiilor second hand de la Saero pentru 118.574 euro cu TVA, în 2006, în regim de urgenţă, un echipament de degivrare-antigivrare a aeronavelor”  cu 65.000 euro şi în 2008 o staţie mobilă de distribuţie carburant cu 59.900 euro. Saero a semnat şi un contract service revizii periodice pentru cele 7 uşi glisante ale aeroportului în valoare de 8253 lei pentru tot anul 2006.

2 COMENTARII

  1. Pai tot e bine. Necolaiciuc la CFR a cumparat barci si costume de scafandru, la pret de locomotive TGV.
    Dragos tu ai uitat ca in luna ianuarie sunt multe sarbatori. pai, si atunci normal ca dom director, „aburit” (dar nu de mehala, ci de alcool) a uitat sa ceara oferta de pret. A cerut-o si el intr-o doara, prin martie, doar ca sa existe la dosar o hartie. Doar nu s-a gandit ca cineva o sa se uite la asemenea „amanunte” cum ar fi datele sau sumele.
    Astia chiar nu mai au nici un pic de bun simt. Chiar si la noi, in Mehala, cand s-a construit catedrala pe banii regelui Carol s-a furat de o capela. Astia de astazi ar fi furat totul si n-am fi avut catedrala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.