EXCLUSIV Reţea specializată în bordeluri itinerante, condusă de un timişorean, anihilată în...

EXCLUSIV Reţea specializată în bordeluri itinerante, condusă de un timişorean, anihilată în urma unei operaţiuni germano-româno-spaniole. Statul german, prejudiciat cu peste 3 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Poliţişti din Germania şi Spania au efectuat simultan, astăzi, la amiază, o serie de descinderi pe teritoriul celor două state, reuşindu-ssssssse reţinerea a 20 de români, membrii unei importante reţele de trafic de persoane. Liderul grupării de crimă organizată – un timişorean, identificat ca S.A., a fost prins în Spania, unde a încercat să-şi piardă urmă. Operaţiunea cu nume de cod „FKK” a pornit de la informaţiile poliţiştilor de la „Crimă Organizată” din Timişoara legate de acţiunile grupării în Germania. Această filieră funcţionează de aproape 15 ani, timp în care sute de femei au fost traficate, agungând în bordelurile de acolo. Profitând de faptul că activitatea bordeluriloe este legalizată în germania, românii deschideau stabilimente, fără a respecta însă nici o regulă, iar după o perioadă dispăreau.  Investigaţiile autorităţilor germane au scos la iveală faptul că reţeaua de români a provocat şi serioase „găuri” în bugetului federal prin aceste „bordeluri itinerante”.


Monitorizarea activităţii reţelei a scos la iveală că era extrem de bine structurată, membrii acesteia având misiuni clare – de la supravegherea prostituatelor, asigurarea protecţiei activităţilor sau curierat. Autorităţile germane au descoperit că românii nu au plătit nici un fel de taxe, prejudiciul stabilit doar până acum fiind de peste trei milioane de euro. Parchetul din Stuttgart a coordonat ancheta, fiind creată o echipă specială din care au făcut parte reprezentanţi ai gărzii financiare, poliţiei şi procuraturii. Astăzi, la amiază, 780 de poliţişti şi vameşi au descins pe 44 de proprietăţi în cinci state federale (Baden-Württemberg, Brandenburg, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat). Aceştia i-au reţinut pe suspecţi care au fost puşi sub acuzare pentru trafic de persoane, evaziune fiscală şi proxenetism. Cercetările continuă, urmând să fie audiate victime ale reţelei de trafic de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.