Reporterul de front Mile Cărpenişan s-a dus să ne transmită războiul din...

Reporterul de front Mile Cărpenişan s-a dus să ne transmită războiul din rai

8
DISTRIBUIȚI

Pe un colţ de ecran stă scris „Mile e în cer”. Incorect, ar fi spus sârbul nostru cu inimă mare cât un tanc. Cum ar fi fost corect? Sincer – nu ştiu. Poate cel mile carpenisan copymai bun răspuns, l-am aflat pe holurile ultimei speranţe într-o minune de neîmplinit – „Reporterul de front Mile Cărpenişan s-a dus să ne transmită războiul din rai”. Gata oricând să fie în prima linie a focului cu sângele rece al reporterului de război care ştie că orice misiune poate fi ultima,  era tot primul când era vorba să ajute. Indiferent că era vorba de un prieten sau de vreun necunoscut pe care instincticul său îl mirosea că e om bun. Şi mai ştia să facă un lucru al dracului de bine – să dovedească că se poate.


orice, oricând , oriunde. Cu o singură condiţie – să vrei. Şi de fiecare, jurnalistul din el a făcut-o – din Serbia până-n Irak şi din Kosovo până Asia răsturnată de tsunami. Chiar şi de unul singur , cameraman, reporter şi producător deopotrivă.  Acel stil inconfundabil, catalogat simplu de prieteni „e Mile”. N-am să uit niciodată când, vorbindu-mi de plecatul împreună la război , pentru prima oară pentru mine în Irak, relaxatul şi zeflemistul s-a schimbat brusc şi mi-a spus pe cel mai serios ton existent în lume „acolo greşeala e moarte”. Şi a avut grijă să nu greşească.

Întors la vremuri de pace, reporterul de front şi-a decontat preţul singur. În felul său. Ascuns în spatele măştii sale de luptător, s-a stins ca o flăcără de la gura pistolului mitralieră.  Mai sunt atâtea de spus, dar fiecare dintre cei care l-au ştiut din viaţă sau de la televizor, pot adăuga propria bucăţică la marele puzzle Mile Cărpenişan.

8 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa!
    Un model, o flacara, ce inca va arde privind spre noi…pentru noi…
    Nu te vom uita niciodata, „sarbule” drag.
    Condoleante familiei.

  2. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa!
    A fost un OM cu un mare caracter. Este o mare pierdere pentru toti cei care l-au cunoscut.

  3. Incredibil! O mare pierdere pentru presa internationala!
    „Mile Cărpenişan a fost decorat cu Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de excepţie prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice româneşti asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.”
    Un gest firesc..desi, intarziat.
    Jurnalisti care sa aduca jertfa de sine, iubindu-si meseria, sunt toti mai putini, datorita vremurilor si riscurilor…In 1999, specialisti de tinuta, in cadrul unei dezabateri la Consiliul Judetean, au atras un semnal de alarma privind imbolnavirile ce vor urma, cauzate de bombadarile-experiment…Mile al nostru a fost mereu expus! Dar si-a pastrat crezul! A trait si a iubit asa cum si-a dorit! Liber si demn! „Plecarea” sa… poate e pasagera…In lumea vesniciei, printre ingeri, Domnul il va lua sub Cortul Sau.
    Dormi in pace, suflet bland!

  4. Mile a mers in Rai, n-am nici-o indoiala, dar acolo a scapat de orice razboi! Doar cei care se feresc de razboaiele de aici merg in acel loc unde vor avea parte de un razboi continuu! Parerea mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.