România, locul potrivit

România, locul potrivit

1
DISTRIBUIȚI

„Nu ne-am născut în locul potrivit” spune un cântec la modă acum. Cum să nu fie locut potrivit? Unde poţi să urli-n public că trebuie romania-norisă tai salariile la stat, în timp ce-ţi îndeşi în buzunare zecile de mii de euro pe post de bonusuri de la acelaşi stat? Unde înjuri pe la toate colţurile că trebuie să dai şpagă şi când mai umflă organele câte-un corupt ieşi în stradă la miting? Ca să răcneşti că puşcăriabilul e nevinovat şi sigur e făcătură.


Cum să nu-ţi doreşti un astfel de loc, unde dai o palmă unui copil şi eşti aplaudat/votat că ai sânge? Cum poate să nu fie ţara asta cea mai potrivită pentru un popor care aruncă banii fără număr noaptea la manelişti şi dimineaţa se duce să plângă că a întârziat ajutorul social? Unde să fie mai potrivit decât aici unde ţi se spune pe faţă de apărătorii cică ai legii că dacă furi mai mult, cu atât sunt şansele mai mici să ajungi la beci? Unde mai jecmăneşti cinci zeci de euro din salariul învăţătoarei ca să nu crape ţărişoara, în timp ce vrăjitoarele dau cu flit fiscului, explicând că n-au de ce să plătească impozite pe milioanele luate de la fraieri pentru că-s ” făcute  pe dezlegările făcute de unice care suntem în haru nostru”?

1 COMENTARIU

  1. Ehe, umbla un banc cu Dumnezeu si Sf. Petru.
    Cica, Dumnezeu cand a facut lumea, a pus in zona asta toate frumusetile si bogatiile, intr-un mod foarte echilibrat iar Sf. Petru l-a intrebat de ce a facut asta. La care, Dumnezeu a raspuns: Stai calm. Sa vezi ce popor pun aici.

    Aveo o tara. Pacat ca-i locuita.

    La istorie am invatat ca p-aici au trecut toate popoarele migratoare. Greu am inteles de ce nu au ramas. Pentru ca eram atat de lenesi si de hoti, incat au fugit cu totii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.