Studiile de fezabilitate – „găurile negre” ale bugetului, care ascund finanţările pe...

Studiile de fezabilitate – „găurile negre” ale bugetului, care ascund finanţările pe criterii politice

2
DISTRIBUIȚI

Primăriile controlate de PD-L au fost cele mai favorizate de către Consiliul Judeţean Timiş, condus de democrat constantin ostaficiuc cjt 4 pliberalul Constantin Ostaficiuc,  la împărţirea către localităţi a alocărilor din TVA şi pe cofinanţarea proiectelor de infrastructură. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără votul social-democraţilor, care au primit şi ei câteva „fârâmituri”. Finanţările suplimentare au fost mascate în asigurarea banilor pentru studii de fezabilitate, care şi anul trecut au fost prinse în buget. Primarul PD-L din Beba Veche a primit 100.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate la drumul interregional Beba Veche – Kubekhaza, studiu pentru care în 2009 CJ Timiş a alocat alţi 50.000 lei. Tot pentru un studiu de fezabilitate, legat de „transformarea energiei solare în energie electrică”, primăria portocalie de la Biled a primit în 2009 100.000 lei, iar anul acesta alţi 50.000 lei. Pesediştii au punctat la Ohaba Lungă, unde pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic la alimentarea cu apă şi canalizare de la Ierşic anul acesta au alocat 200.00 lei, după ce în 2009 au primit 100.000 lei. Proiectul pentru drumul comunal dintre Moşniţa Nouă şi Urseni pare extrem de complicat în condiţiile în care anul trecut  s-au alocat 20.000 lei, iar anul acesta dublu.


Dacă în 2009 Primăria Remetea Mare a primit 30.000 lei pentru studiu de fezabilitate în vederea extinderii reţelei de apă, anul acesta a primit aceiaşi sumă pentru studii topografice şi geologice. Studiile pentru podeţele şi rigolele din Sacoşu Turcesc, condusă de un primar PD-L, au fost finanţate în ultimii doi ani cu nu mai puţin de 220.000 lei.

Un caz aparte îl reprezintă staţia de tratarea a apei de la Saravale, unde sub diverse forme în 2009 Consiliul Judeţean Timiş a asigurat finanţări de 500.000 lei pentru proiectul tehnic şi execuţie. Anul acesta, acelaşi consiliu alocă nu mai puţin de 440.000 lei pentru… proiect tehnic şi avize. De doi ani, drumul dintre Belinţ şi Babşa este tot în pregătire, primarul democrat-liberal primind finanţări de 120.000 lei pentru studiu de fezabilitate şi lucrări în 2009 şi exact pentru acelaşi lucru anul acesta o sumă dublă faţă de anul anterior. Puntea pietonală de la Jdioara a fost altă „gaură neagră”, înghiţind în ultimii ani 250.000 lei pentru proiect şi execuţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a explicat situaţia , recunoscând că aprobă deturnarea fondurilor.  “Nu au făcut lucrările respective şi le dăm din nou bani. Au voie să le folosească pentru alte lucrări pentru că era vorba tot de lucrări de infrastructură. Le-am aprobat şi nu este nici o problemă”, a declarat Ostaficiuc, care nu a suflat nici un cuvânt despre faptul că aceste schimbări de destinaţie trebuiau aprobate doar prin rectificări ale bugetului. Vicepreşedintele CJ Timiş, Adam Crăciunescu, a susţinut imediat după votarea bugetului pe 2010, că a fost vorba ” de o înţelegere politică”.

2 COMENTARII

  1. Stiti care-i partea cea mai proasta? ca nu ai de unde alege…

    Ostaficiuc finanteaza cu tupeu doar primarile PDL din judet (se stia de atata vreme… noh mai nou combinatia cu PSD-ul il mai scoate la statistici), Ciuhandu se autofinanteaza din asociatii finantate „via” primarie, iar pesedistii cu multe aripioare nu se organizeza decat la jafuri in grup, cu perversiuni.

    Incep sa cred ca si daca maine Bucurestiul ar zice „na ma, luati-va autonomia Banatului si spalati-va pe cap cu ea”, in 6 luni s-ar jefui tot la nivelul judetului Timis… PENIBIL. IAR NOI TOTI: NISTE IDIOTI CA-I MAI SUPORTAM!

    Domnule Bota: habar nu am ce hram purtati, dar sincere felicitari! sunt aici multe chestii la care stiu sigur ca aveti dreptate – iar pentru restul, extrapolez, normal…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.