Timişoara în criză financiară chefuieşte tot anul 2010

Timişoara în criză financiară chefuieşte tot anul 2010

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a anunţat, astăzi, la scurt timp după aprobarea bugetului local pe 2010, că pentru a trece piata operei din timisoara revelion 2010peste criza financiară municipalitatea ar putea lua un împrumut de 30 de milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare. Asta în condiţiile în care, cu numai câteva minute înainte, consilierii au votat pe bandă rulantă toate propunerile primarului din buget, care s-a dovedit extrem de larg la pungă cu banii pentru petrecerile populare şi tot felul de festivaluri şi simpozioane.

Bugetul numai pentru Casa de Cultură a Municipiului Timişoara este de 2.420.000 lei. În timp ce străzile din cartiere sunt pline de gropi şi sunt destule zone unde este nevoie urgentă de lucrări de infrastructură, Primăria Timişoara s-a arătat mai preocupată de finanţarea „Zilelor cartierelor” pentru care a alocat 100.000 lei.  Pentru spectacolele, simpozionul şi expoziţiile organizate de 9 mai, Ziua Europei s-au alocat 50.000 lei plus alţi 98.000 lei pentru concertul  Filarmonicii.


Evenimentele din Piaţa Uniri din cadrul proiectului „Timişoara Mica Vienă” au alocaţi 200.000 lei, alţi 50.000 lei fiind pregătiţi pentru Serbările Copiilor care vor avea loc în aceiaşi piaţă. Ziua Timişoarei are buget de 100.000 lei, Ruga Timişoarei -60.000 lei Târgul de Paşte 50.000 lei, aceiaşi sumă fiind dată şi pentru concertele din cadrul „Bega bulevard”.

Pentru refacerea atmosferei de altădată din zona istorică a Timişoarei şi organizarea de serbări pe străzile din acest perimetru , Primăria Timişoara a alocat nu mai puţin de 100.000 lei. Aleea personalităţilor, expoziţiile şi cataloagele de artă plastică au rezervate în 2010 un buget de 200.000 lei.  Municipalitatea s-a grăbit să finanţeze şi tot felul de seminarii şi conferinţe -. Conferinţa Naţională a Educaţiei Adulţilor cu 20.000 lei sau Seminarul Internaţional de Folclor cu 30.000 lei. În timp ce artiştii de la Teatrul German vor avea 50.000 lei pentru o şcoală de vară, cei maghiari 40.000 lei pentru un workshop de mişcare scenică, artiştii de la Filarmonica Timişoara au primit 26.000 lei ca să se plimbe prin judeţ la serate camerale muzicale. Pentru festivalul de muzică veche s-au dat 85.000 lei, pentru zilele muzicii de orgă -70.000 lei, iar pentru concursul internaţional de flaut 20.000 lei.

Sărbătorirea terminării anului de criză  se va face în noaptea de Anul Nou cu focuri de artificii de 200.000 lei, iar Filarmonica Banatul va cânta de 14.000 lei.

1 COMENTARIU

  1. am insumat toate cheltuielile enumerate in articol, si am ajuns la fix 3983 mii RON, dintr-un buget de 700 milioane – adica 700.000 mii RON. Asta inseamna 0.57%, ceea ce pentru un minim de cultura pt. intelectualul fin si distractie pt. „bobor”, chiar nu e mult. Nu e deloc mult, si cred ca titlul articolului e aiurea…

    Mai grav ar fi managementul cultural, capitol la care administratia locala are probleme atat de mari, incat nu-s convins ca este familiara cu termenul… Cand ma gandesc la marele flaps care este „Mica Viena”, cu „evenimente” la care rar se aduna public, veti intelege la ce ma refer. Pe de alta parte, eu cred ca exista si exemple pozitive in Timisoara (Filarmonica si teatrele, in primul rand).

    Deci: cred ca sumele sunt corecte (chiar modeste… ar fi fost evt. interesant de detaliat la ce se cheltuieste suma pt. Casa de Cultura, chiar daca am citit pe net ca este mult mai mica decat cea de anul trecut), important este ca aceste sume sa fie utilizate cu creier, cu atentie. Simplul fapt ca sunt disponibile niste sume nu inseamna automat calitate. Ajungem deci la factorul uman… dar sumele in sine mi se par juste. Iar titlul suna a ProTV / „stirile de la ora 5”. Smenurile mari trebuie cautate la RATT, Telpark & Co., acolo-s bubele mari… 🙂 Sa urmariti doar ce de parcari subterane se fac in Cluj… la noi aud doar discutii de 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.