Administratorul de la Euromobille, creditor de milioane de lei al firmei în...

Administratorul de la Euromobille, creditor de milioane de lei al firmei în hârtii

38
DISTRIBUIȚI

Dosarul de insolvenţă al firmei Euromobille SRL este o sursă inepuizabilă de surprize. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit euro evantaifaptul că controversatul om de afaceri Nicolae Mann a reuşit să controleze inclusiv procesul de insolvenţă prin depunerea unor cereri de creanţă cu cântec de el şi apropiaţi de ai săi. Cazul cel mai incredibil este al fiicei lui Mann, Sandra, care a cerut recuperarea a nu mai puţin de 35 de milioane de euro de la Euromobille în baza unei promisiuni că va vinde majoritatea părţilor sociale de la firma Terminal West SRL, unde însă nu a fost niciodată printre acţionari.

Printre cei înscrişi în tabelul preliminar al creditorilor de la Euromobille SRL se află şi Violeta Morariu, patronul din acte al firmei şi administratorul acesteia. Împotriva acesteia a fost începută urmărirea penală de DIICOT pentru mai multe infracţiuni de crimă organizaă, în dosarul în care este investigată fraundarea de către mai multe firme controlate de Mann a nemţilor de la Aton Transilvania cu 75 milioane de euro prin intermediul unor bilete la ordin.


Violeta Morariu a depus în aceiaşi zi cu Nicolae Mann şi cu fiica acestuia, 2 aprilie, o cerere de admitere a creanţelor pe care le-ar avea de recuperat de la Euromobille SRL. Suma solicitată este de peste 8,9 milioane lei din care peste 1,5 milioane lei reprezintă penalităţi. Cererea a fost însoţită de şase contracte de împrumut , fiecare dublat de câte un act adiţional. Deşi contractele sunt semnate la luni diferenţă, din martie până în decembrie 2009, toate au acelaşi  tipic, inclusiv diferenţa de spaţii între anumite cuvinte. Toate au ca obiect ” acordarea unui împrumut financiar de către asociat fără dobândă pe o perioadă de 11 luni cu posibilităţi de prelungire dacă necesităţile financiare ale societăţii cer acest lucru”. Ulterior, au fost întocmite acte adiţionale prin care perioada de rambursare se modifică de la 11 luni la 3 luni, iar „în situaţia în care se va întârzia rambursarea creditului se vor percepe dobânzi penalizatoare de 0,1% pe zi întârziere”. Pe documente, semnăturile sunt identice atât la împrumutat, cât şi împrumutator. Aceiaşi metodă de schimbare a termenelor de rambursare apare şi în documentele semnate de Nicolae Mann cu Euromobille. Nu se ştie de unde a avut Violeta Morariu aproape două milioane de euro pentru a-şi împrumuta firma  şi dacă pentru aceste venituri au fost plătite taxe la Fisc.

38 COMENTARII

  1. A se verifica urmatoarele:
    1. Cine sunt membrii comitetului creditorilor ?
    2. Cine este firma de lichidare ? (vezi Alic)
    3. legislatia privind insolventa, permite ca administratorii/asociatii sa se inscrie la masa credala ?
    4. legislatia privind insolventa, permite ca administratorii/asociatii sa faca parte din comitetul creditorilor ?

    Bafta la sapat si s-auzim numai de bine !
    Recuperatorul

  2. frumossssss……se pare ca mann nu a reusit sa dea spaga chear la toata lumea…..mai sunt i uni oameni care isi fac datoria…..nu o sa mai dureze mult toata magaria asta si firma aton transilvania o sasi recupereze fiecare banut furat…..abia astept sa vad toata sefimea de la euromobille cum se duce pe rapa si sio s… singuri….sunt convins ca domni de la aton transilvania dupa ce o sa castige ceea ce e al lor o sai ajute si pe angajati de la firma euromobille sasi primeasca bani bine meritati.rog firma aton transilvania sa nu ajute la recuperarea banilor nici un sef de la euromob pentru ca nu merit …… toata sefimea deacolo au facut tot ce lea zis mann si au participat impreuna la toate furturile ce sau facut la firma aton plus ca aveau salariiiiiii imense si fiecare director sau sef pe langa asta in fiecare luna avea un onoriu de 2mii euro in plic pe care ii punea in mana luna de luna.
    inca o data rog din suflet sefi de la aton tr sa ajute muncitori de la euromob.cu speranta ca toate se vor rezolva multumesc sefilor firmei aton.

  3. 1.orice ai face nu poti multumi pe toata lumea
    2.mizeria asta ar putea dura ani de zile problema este cine cedeaza primul inafara de angajati .La ora asta se pare ca euromobille.
    3.despre banii care se sustin ca sunt furati cel putin eu nu cunosc amanute decat cele aparute in presa si astept ca justitia sa scoata totul la lumina.nu stiu pe cine sa cred.
    4.de rapa nu stiu cine se va duce probabil angajatii simpli pt ca eu un loc de munca unde sa-mi rup oasele sper ca tot imi voi gasi.
    5.te rog injura nominal nu toti sefii .eu unul nu am injurat un om desi au trecut prin sectorul meu cateva sute.
    6.nu stiu cum aton ar putea ajuta angajatii din euromobille inafara de o simpla reprezentare legea insolventei prevede ca creantele salariale se platesc prioritar fata de cele ale firmei aton bine inteles daca se respecta.
    7.nu am nevoie de sprijin de la aton pentru ca am pierdut speranta la acesti bani. nu cred ca o sa-i recuperez vreodata desi sunt intr-o situatie disperata pt ca si sotia lucreaza la aceeasi firma si nu am primit un ban din decembrie.
    8.da am facut ce a zis mann ridica buncare ridica hale ridica mori fa piloti fa fier fasonat fa statie de asfalt etc nu am venit la totul(sau aproape) dea gata dar am putut sa dorm bine noaptea.
    9.daca ai o banuiala macar la un capat de ata furat de mine de la aton sau euromobille explicate la ce furt am participat si eu nu stiu.
    10.crezi ca un salar de 1300e pt un program de lucru de peste 12 ore zilnic in ultimi 3 ani si la sufletul care l-am pus si la cunostintele pe care le am este un salar mare ? la aton sunt deja multi care au un salar mai mare .
    11. despre cei 2000e in plic nu am vazut nici macar plicul macar odata in cei trei ani nu lunar.
    12. cred ca ar fi mai util sa te rogi la Dumnezeu pentru ca sefi de la aton nu au angajat nici macar oameni de care aveau nevoie pe moara de exemplu pt a le oferi un minim ajutor.totul este propaganda nu le pasa nici celor de la aton nici celor de la euromobille de oameni fiecare isi urmaresc doar interesele personale.
    13.daca ai curaj spune numele in clar si daca ai ceva personal cu mine
    14.eu as putea sa-mi pird ce a mai ramas din locul de munca in urma acestui comentariu.

  4. …de unde sa aiba Otelia Violeta Morariu atatia bani?! Aceasta Ana Maria Vlas in mizerie, care nu stie nici macar sa scrie (are 9 clase!!!), atunci cand a primit un Mercedes E-klasse de la Doctor, s-a dus si si-a spalat pantofii chinezesti in chiuveta de la sediul Euromobille ca sa nu murdareasca cu noroi mocheta limuzinei…, apoi a sunat toata familia si a chemat-o sa-si faca poza la volan! Toti angajatii Euromobille si ai Aton isi faceau cruce! Asa ceva nu s-a mai pomenit… aceasta Otelia scirie in loc de „mi-au” asa cum ar face-o pisica, ce sa mai incolo si incoace! Ca sa nu mai vorbesc de analfabetul de Iovanescu, alt Ioana Maria Vlas! Acesta, avand doar 8 clase, atunci cand a primit de la Aton un Nissan Navara, a inceput sa planga si a sunat-o pe maica-sa sa-i spuna ca Dumnezeu exista!!!

  5. Domnu’Bota, domnu’ Bota, cata rautate in jurnalisti! Doamna Otelia, Vileta, cum ii ziceti dumneavoastra, este unul dintre cei mai mari manageri pe care i-a dat Banatul! Numai frusratii pot afirma ca D-na Morariu nu a trait doar pentru angajati…, numai un rautacios poate afirma ca ea este doer o marioneta! De cand a terminat gimnaziul Violeta a avut in cap sa infiinteze o firma in care angajatii sa se simta ca in Paradis! A luat un CAR si a imprumutat de la parinti restul sumei si a infiintat Euromobille, unde a adus cei mai mari specialisti in infrastructura! Acestia au trait ca in sanul lui Avram sub conducerea Violetei, toata lumea stie! A cumparat balastiere, cariere, si nu numai atat! Dar oamenii cinstiti nu au sanse de izbanda! Capitalistii verosi din Occident nu au lasat oamenii de bine sa lucreze! Au inventat tot felul de chestii si, cu sprijinul presei corupte, au distrus un brand: Morariu THE SAVIOR! Aceasta-i realitatea, and „Jesus knows me”, vorba lui Phil Collins!

  6. Vasile Mares, ce dracului, esti patetic?! Cine te-a atacat? Si tu esti un bou care-a a tras in jug ca si multi altii…, nu-mi spune ca te asteptai sa-ti multumeasca cineva! Chiar nu stiai ca Vasile Shakalov era/este analfabet?! Sau ceilalti privilegiati?! Hai sa fim seriosi…, ne-am facut datoria, asa cum ne-au pregatit cei dela facultate. Doar ca pe primitivi ii doare exact acolo unde are Shakalov creierul, la matul gros! Vasile, desigur ca tie nu a trebuit sa-ti dea ceva in plic…, doar ca radeau cand vedeau ca pui suflet pentru un proiect in care nici ei nu credeau, initiatorii! Las-o moale, ca pe tine te ia orice angajator cu minte, esti profesionist, nu un gunoi oportunist, arivist si/sau analfabet!

  7. Dragos Bota, hai sa transferam povestea la un plan national! Eu zic ca merita! Chiar si intr-un stat metastazic corupt cineva trebuie sa plateasca cele cate 200 de ore suplimentare lucrate de angajatii Euromobille lunar anul trecut! Sau hai la Strasburg! Unde zici tu! Nu poate ramane asa! Adica orice mizerabil cu bani poate strivi niste amarati de proletari ca pe gandaci?! Dar daca unul dintre proletari are permis de folosire a AW50 (vezi pe internet…), ce facem atunci?!

  8. pentru d-nul Mares.
    sincer de dumneavoastra am si uitat ……
    mam exprimat gresit cant am zis ca toti directori primeau cate 2 mi in plic pentru ca am uitat sincer de d-voastra…scuzele mele….
    nu am apucat sa va cunosc destul de bine si numi permit sa va judec….
    am facut referire la gunoiul de ceacalov
    printre cei care primeau onoriul in plic se mai numera si cel de la electriceni……
    mai era seful de la agricultura care am inteles ca avea vreo 170 milioane salar si mai sunt cativa care pentru acesti bani o sa regrete fiecare lucru pe care la facut si o sasi aminteasca toata viata asta.
    as putea sa spun ca si eu am fost pagubit pentru ca pe vremea cand sa intamplat toate astea lucram si lucrez si acum la aton,dar atunci boul de ciacalov ma pus sa lucru ca prostu si sa fac treaba care ar fi trebuit sa fie facuta de euromob…..asta eee….

  9. d-nul mircea rosu…..
    cred ca sunteti d-nul rosu,nu?
    nu vi se pregateste nimic nasol doar ca o sa trebuiasca sa raspundeti penal pentru tot ceati facut …..bineinteles daca ati facut ceva….la d-voastra chear nu cunosc prea multe amanunte.
    aaaaaaa…..sa nu uit …. mai aveti servitoare la vila facuta de mann din bani firmei aton?
    ce sai faci astai viata …… cesi face omul cu mana lui …se cheama lucru manual….

  10. daca am avea permisiune in viata sa putem omora pe cineva singurul pe care las omora ar fi sarlatanul,gunoiul si momaia de ceacalov.
    jur ca mia facut zile fripte si amare….
    de fiecare data cand mergeam acasa de la firma mergeam numa cu nervi si ma certam cu orcine aveam ocazia simi iesea primul in cale….nu mai eram instare nici macar sa ma joc cu copii mei….
    iel si fiuso au furat cat toti muncitori la unloc…..
    in fine….d-zeu sal ajute sasi gaseasca locul cat mai curand unde merita……

  11. nimanui nui place asta dar cum am mai zis,sincer am si uitat de dv.inca o data scuze,numi permit sa va judec pentru ca nu cunosc si nu am auzit nimic ca ati fi facut ceva.
    scuze………..
    mai conduceti masina asa tare?
    parca conduceatiiiiiiiiii o racheta,nu masina!!!!!
    mult noroc in viata si si in tot cea ce faceti dv. si familiei dv.
    bafta!!!!!!!!!
    credetima ca desi nu am nici un interes ma rog seara de seara ca fosti angajati ai firmei euromob. sasi recupereze bani pentru ca am o multime de prieteni care pur si simplu sunt distrusi si disperati…sper ca,cat de curand sa se termine tot si sa fie bine…..
    sai ajute DUMNEZEU…..

  12. domnule vasile mares de ce ati participat alaturi de domnul avocat(sluga) ca si reprezentanti ai angajatilor la sedinta creditorilor? ce calitate ati avut ?ati votat tot ce se putea pentru criminalul de angajati ? chiar sunteti patetic! rusine! am fost la acel circ organizat de mafia de la euromobile! dar DUMNEZEU nu bate cu parul. nu trebuie sa injuri angajatii ci doar sa ii reprezinti la diferite blaturi.cine te-a tinut din decembrie pana acum la ei? poate plicul???

  13. in primul rand nu am participat la sedinta creditorilor si nici nu am reprezentat pe nimeni neavand nici o calitate decat de simplu angajat . in prima perioada dupa decembrie am sperat totusi intro redresare dar dupa abandonarea ultimelor lucrari ce le mai aveam am pierdut orice speranta .momentan imi caut de lucru.explica la ce blaturi am participat pt ca nu inteleg ?

  14. In atentia „rasculatilor”: nu uitati cati ani a fost bine pentru toata lumea (de la cel mic, pana la cel mare…)da !!!
    Sunteti foarte usor influentati de catre cei ce-si urmaresc doar interesele…(ex. Aton)

  15. de IVANESCU LUCIANati uitat de la ortisoara alt —– ca nui mai putea sufla in ciorba dar uite sia facut o casa noua,sia luat terenuri are ceva pusi deoparte,materiale .,materiale pentru constructie de unde sa putut ,eu nici macar un cui nam luat de cat salariul,dinjeep nul mai dadeai jos si pe el si pe ZAGAN SORIN tot din ortisoara ala iar o lin—cat o putut si uite ca leo mers si alti care munceau cu ce sau ales ,era o filiera bine pusa la punct la ortisoara cu aleodor si cu cei din moara si treaba a mers pana cand a venit neamtu si a descoperit toate smecheriile,asa ca nu-i plangeti ca ei au pusi deo parte plangetii pe cei saraci care au muncit cinstit si nu apucau sa gandeasca sa faca prosti numai pentru ei, dumnezeu sai descopere pe toti in frunte cu aleodor cat nea prostit,ca nu a fost in stare sa intretina 50 de gaini la ferma la avicola si acum conduce o comuna ,cine la plantat aici?????????cine avea interes, bine zice TUDOR BARBU la OTV e multa prostime in tara si de aceea-i poate prosti cine vrea ca si la ortisoara ALEODOR. plangetii pe cei care au ramas fara servici nu pe aleodor care a uitat sasi faca concediile in tara si isi ia masina noua in fiecare mandat isi face casa dupa casa deschidetiva ochii mai fratiilor!!!de ce nu va intrebati cite terenuri a vandut pe comuna ortisoara si cu cat si unde sant banii si altele si altele cate am aflat am fost incuiati si prosti.solicitati o adunare populara si o sa aflati multe poate sor destepta mai multi si o sa se descopere multe .

  16. pentru cris;probabil pt cei mari da a fost bine dar nu pt noi cei mici .vorbesti aiurea si pe derost.in mod sigur nu ai simtit lipsa banilor si ai putut pune copiilor tot ce ai vrut pe masa.nu fa pe desteptul…

  17. ACEST mann ESTE UN OM CARE CREDE CA DUMNEZEU NU EXISTA DAR DUREREA ANGAJATILOR DE LA euromobille A AJUNS PANA LA CER IAR DUMNEZEU Ii VA ARATA CA EXISTA. ATUNCI VA FI PREA TARZIU PENTRU EL. ATENTIE DOMNULE mann CEASUL CEL DIN URMA SE APROPIE ,INCA VA MAI PUTETI REPARA GRESEALA DAR DIN PACATE SINGURA CREDINTA A dumneavoastra SUNT BANII CEI CARE V-AU ORBIT SI VI-ATI BAGAT SI FAMILIA IN ACEST JOC MURDAR. ACEST JOC DIABOLIC SE VA TERMINA DEPINDE DE dumneavoastra CUM… FACA-SE VOIA DOMNULUI AMIN!!!

  18. pt cris :pacat ca esti un lingau al criminalului de angajati! sau al lui cacalov!rusine!sa va dea DUMNEZEU si sa se apropie toate blestemele de voi si de copii copiilor vostri!

  19. hai linistitiva…cine are valoare isi gaseste de lucru si in alta parte si daca ati vazut ca ceva nu e in ordine trebuia sa plecati din momentul zero (cum am facut si eu). Domnu Mares va rog cu salaru ala de 1300 mai incet, noi stim ca nu primeam salar doar pe o firma spuneti suma cumulata. in rest stiu ca erati un bun meserias si patimas. ivanescu +mois nu sunt de cobndamnat sunt doi copii care au ajuns la bomboane….norocul nostru ca nu ni s-au propus functiile/veniturile pe care le-au avut ei, pentru ca acceptam in swcunda 1. despre doamna otilia un pic de respect, cine a lucrat direct cu ea stie ca nu are 8 clase sau ce spuneti voi si e printre putinii sefi la care am gasit intelegere

  20. stiu ca situatia e nasoala rau in momentul de fata dar prin prisma atator bunuri imobile care se afla in carani si sanandrei e prevad ca orice firma va veni sa le foloseasca(ex: Vectra) va amgaja tot oameni din partea locurilor, bineinteles in conditii mai bune sau mai grele dar vor fi locuri de munca …domnul man e clar de condamnat dar totusi el este initiatorul acestei desfasurari de forte din comuna sanandrei….bineinteles ca in timp instinctul omului calit in scolile fostei securitati a invins si a ajuns sa insele un ditamai Aton gmbh, fapt care denota ca se facea instruire serioasa inainte de ’89 la baieti cu ochi albastri

  21. pt cris nu cumva te carai cu navara si cu ateveurile lu man nu cumva tu esti cinele de paza ala cu binoclu si cu poze ce strigai pe statie ca cuperi motorina sa vezi daca vinde soferi dela euromobil le care te crediai ranbo fraiere vi tu sa judeci oameni am fost sofer pe camion la euromobille si stateam in scaunu ala si 20 de ore cind ma dadeam jos eram amortit tot boule si vi tu sa te dai mare smecher fraiere am avt 5 ani lucrat si in firma aton si euromobille fraiere apropo va salut domnule maris tot respectul

  22. domnule Dragos Bota am vrea sa stim daca aceste audieri si infatisari in proces sunt publice si daca se poate un program al acestora deoarece sunt sigur ca ar fi multi interesati sa il vada pe viu pe dl. mann si in alta ipostaza decat in clasica pozitie de forta de pe care isi purta convorbirile in lb romana….evident pentru cele in germana cu reprezentanti Aton sunt sigur ca schimba tonul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.