Câţi bani merită să bagi într-un calculator?

Câţi bani merită să bagi într-un calculator?

0
DISTRIBUIȚI

Calculatorul a devenit in zilele noastre un bun comun, accesibil aproape tuturor claselor sociale, fie ca este vorba despre clasicul PC futurenet portabilitateDesktop, fie ca vorbim despre netbook-uri sau laptop-uri ultraperformante. Intrebarea articolului din aceasta saptamana este pe ce criterii faci alegerea atunci cand achizitionezi un calculator: performanta sau portabilitatea sa?

In cazul meu, de multe ori  atunci cand vreau sa cumpar un obiect care are un pret mediu – sa spunem undeva peste 1.000 de lei – pun in balanta doua lucruri: pentru ce am nevoie de obiectul acela si care este tipul de obiect potrivit pentru nevoie mele de acum.  Stiu, si la fel ca tine si eu cunosc o gramada de persoane care cumpara obiecte pentru stari sau evolutii viitoare: isi cumpara haine cu 2 masuri mai mici pentru ca, spun ei, vor slabi peste 3-4 saptamani, isi cumpara off-road-uri  desi ies odata la 2 ani din oras si doar pentru a se duce in concediu la mare, si mai cunosc persoane care isi cumpara laptop-uri doar pentru a tine praful si canile de cafea pe el.

Nu vreau sa vorbesc despre importanta placii grafice in fata vitezei de procesare, a vitezei pe magistrala sau greutatea gigabitilor de informatie de pe HDD in fata gigabitilor din memoria RAM, pentru ca intru pe domeniul tehnic, in care discutia ar putea devia intr-o mie de directii.


Asadar, atunci cand alegi un calculator, de ce tii tu cont ?

Sa spunem ca ai o suma fixa – undeva in jur de 3.500 de lei, pentru achizitionarea acestuia … te gandesti la ce iti trebuie calculatorul respectiv sau pleci de la ideea “vreau sa-mi iau un laptop, hai sa gasim unul cat mai bun in banii care ii am”! Te ajuta calculatorul la locul de munca  sau vrei doar un calculator pentru filme si jocuri; preferinta ta intre “Solitare” vs “World of Warcraft”,”Sims 3”  vs “Mass Effect 2”, DVD vs Blue-Ray sau “ 5.1 canale” vs “boxele de la laptop” are vreo greutate in alegerea ta ?

Si acum urmeaza intrebarea pe care orice investitie facuta o genereaza: folosind calculatorul cumparat, in cat timp voi amortiza investitia facuta prin cumpararea lui ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.