Clanurile de la Centrul regional de plăţi, binecuvântate de directorul general Vădan

Clanurile de la Centrul regional de plăţi, binecuvântate de directorul general Vădan

1
DISTRIBUIȚI

Clanurile care controlează la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 5 Vest Timişoara  mecanismele de vadanacordare a fondurilor europene au primit, astăzi, binecuvântarea publică a şefului de la Bucureşti. PRESSALERT.ro a dezvăluit, la sfârşitul lunii trecute, faptul că mai multe firme controlate de rude sau apropiaţi ai angajaţilor de la acest centru regional fac legea, reuşind să câştige majoritatea proiectelor. Directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Mihai Vădan a susţinut că ” interpretări se pot face oricât de multe.


Orice fel de sesizare a venit, imediat am verificat-o. Asta nu înseamnă că dacă fiica unui angajat este proiectant îi este interzisă să lucreze pe proiecte cu fonduri europene. Nu putem să interzicem acest lucru. Fiecare angajat dă declaraţii pe proprie răspundere. Există o procedură prin care acele proiecte unde avem situaţii de acest gen sunt evaluate în alt centru regional. Folclorul există însă el trebuie documentat. Documentele arată cu totul altceva. Fondurile europene sunt o treabă foarte serioasă şi nu pot fi fraudate”.

Nici numirea lui Liviu Picior, fostul director al centrului regional Timişoara, în funcţia de şef serviciu verificare a proiectelor finalizate nu este în neregulă pentru directorul general Vădan. Chiar dacă asta înseamnă că Picior verifică proiectele pe care le-a semnat ca director. „Nu ştiţi exact. Directorul general nu verifică proiectele. Aceasta este atribuţia directorului adjunct. Când semnează ca director plin practic certifică doar că s-au efectuat procedurile corect. După o matură chibzuinţă pe această temă, i-am permis domnului Picior să participe la concurs”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.