Florin Chilian: „Scandalul de la Cluj trebuia să muşamalizeze că Înalta Curte...

Florin Chilian: „Scandalul de la Cluj trebuia să muşamalizeze că Înalta Curte a spus că Guvernul României m-a furat”

5
DISTRIBUIȚI

Florin Chilian este singurul cântăreţ care se războieşte în Justiţie cu Ministerul Culturii.  După ce melodia „Zece” florin chilian zecea fost folosită într-o campanie a ministerului fără acordul său, Chilian a cerut despăgubiri în valoare de un milion de euro pentru încălcarea drepturilor de autor.

 Tot în război cu Ministerul Culturii?

– Am câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justi’ie, care a respins recursul Ministerului Culturii ca neîntemeiat şi a retrimis dosarul pentru stabilirea despăgubirilor. Nu se mai pune în discuţie dacă a furat sau nu Guvernul României. A furat. Pe fond, iniţial, am pierdut pentru că spunea doamna judecător în motivare că nu am compus niciodată piesa „Zece” şi că nu există. Am făcut apel, am câştigat şi mi-au dat despăgubiri dintr-un milion de euro, cât am cerut, 10.000. Acum, s-a retrimis la judecată despăgubirile acelea de 10.000 de euro, Înalta Curte considerând că este prea puţin. Mai ales că eu le-am făcut o surpriză şi le-am dus două contracte din Ministerul Culturii pe drepturi de autor – unul în valoare de un milion de euro şi unul de cinci milioane de euro. Doi artişti români care au încasat banii aceştia. Problema cu ansamblul plătit cu cinci milioane este că nu există, dar banii s-au dat.

–  Şi dacă nu vei primi milionul de euro?

–  Am cerut un milion de euro pentru că există legea răspunderii ministeriale. Aici e meciul. De aia trebuia acoperit cu un alt scandal pentru că, oricât mi-ar da, eu nu mă opresc aici. Mă duc la CEDO, unde pe drepturi de autor, aia sunt cam ciudaţi. Când o să vin în ţară cu decizia, o să fac, aşa cum este normal, o cerere. În baza legislaţiei, nu o să-mi doresc să iau banii ăştia din buget. Eu vreau să-i iau de la ăia care au greşit, de la ăia care au refuzat cu obstinaţie să pună lucrurile la punct. Poţi să faci asta. Există legea răspunderii ministeriale pe care acum vor să o modifice şi pe asta. Omului care a greşit i se ia şi veioza şi maşina şi bigudiurile şi tot pe încă 15 generaţii.

–  Deocamdată doar Chilian spune că Ministerul Culturii a furat. Nu există nici o anchetă penală care să confirme…

–  Într-un stat de drept, la o sentinţă de genul ăsta, automat, în secunda doi, procurorul de şedinţă trebuia să se sesizeze şi să înceapă urmărirea penală împotriva celor din Guvernului României. Ai auzit de aşa ceva? Sentinţa a spus – Guvernul m-a furat. Punct. Aici este o problemă de stat de drept a României. Pentru că Guvernul, Executivul statului naţional, unitar român  a furat. Şi asta a fost recunoscut de o instituţie a Justiţiei din România.


Mă ocup eu de asta că DNA-ul este pe la televizor cu şedinte din astea filmate. Mă ocup eu să le fac. Le-am mai dus o grămadă de dosare de furturi din cultura română şi nici măcar nu au desfăcut plicurile şi n-au răsfoit filele. Atâta de prost nu sunt nici eu să nu pun un semn acolo. Există la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie două dosare cu fostul ministrul al Culturii, Iorgulescu. Este inclusiv un autodenunţ al unui înalt funcţionar public în care spune că a fost forţat să semneze pentru recepţia unor lucrări de sute de miliarde de lei care, însă, nu există. Şi procurorii DNA au dat neînceperea urmăririi penale în dosar.

Cum se face că nu s-a auzit de această sentinţă, în schimb toată lumea vorbeşte despre scandalul de la Cluj şi acuzaţiile de maltratare a Anei Maria Georgescu ?

– Nu este întâmplător ce a fost  la Cluj. A apărut a doua zi după sentinţă. Trebuia să apară ceva ca să se muşamalizeze o chestie de genul ăsta – Guvernul  fură şi Curtea Supremă din România spune că e aşa. Trebuia acoperită ştirea asta care a provocat panică. Au apărut şi probele despre „bătaie” – asistentul de pe Ambulanţă a declarat că Ana Maria avea o vânătaie de un centimetru jumate de cum s-a lovit de tetieră.  Sentinţa cu suspendare e o ameninţare. Dacă mai primesc o condamnare în alt dosar de calomnie, că tot e plângerea lui Iorgulescu împotriva mea, automat se activează pedeapsa şi mă duc la pârnaie. Le-am spus. Mă duc în puşcărie, mă odihnesc puţin – trei mese pe zi, linişte. În dosarul de la Cluj e dimensiunea ameninţării- ia mai mucles că altfel… Ai mai văzut vreun coleg care să latre la ăştia? Dau cu bidinelele pe spate la potenţaţii. Dosarul ăsta pornit de la plângerea de calomnie, a început imediat după ce am cântat  la mitingul dedicat Monicăi Iacob Ridzi din faţa ministerului. A doua zi m-am trezit cu inspectorul de poliţie la uşă. A venit cu citaţia. La presiune, la intimidare. Am rămas profund speriat, intimidat. Pe lângă sunt atât de proşti, că nu ştiu să fure, nici măcar pe partea cu legea nu se pricep slugile lor. M-au încadrat, din câte am înţeles, la un articol care e trafic de persoane, nu calomnie.

Abandonezi muzica pentru o carieră în Drept?

– Nu. Sunt prea bun. Îmi place prea mult muzica. Dacă eu cred în ceva, atunci mă duc cu dreptatea mea până la capăt. Chiar dacă intru în puşcărie, nu mă opresc. Până una altă, mă bucur să scot următor album „Autistul. Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi”. Este un album dedicat preşedinţiei, parlamentului, guvernului, clasei politice, curvelor în general. Şi se pregăteşte şi Academia română. A fost o audiţie în avampremieră, dar lansare va fi în curând. O să urmeze şi un alt album. Versurile sunt scrise deja şi melodiile.

5 COMENTARII

 1. Chilian ne-a dat inca o lectie de decenta
  http://www.infonews.ro/node/102791
  Odata la 2 ani fatuca asta isi iese din mint…

  „Omorâtă” de Chilian, Ana Maria a sărit să-l apere de poliţişti şi s-a logodit cu el

  Orice poveste de iubire se poate transforma peste noapte intr-un coşmar. Ana Maria Georgescu şi Florin Chilian fac parte dintre cei care au ajuns să schimbe săruturile şi mangaierile pe jigniri. Frumoasa solistă a început o adevărată vendetă împotriva celui care i-a fost alături patru ani, declarând în direct că a fost agresată de iubitul ei. Pe de altă parte, documentele de la serviciul de ambulanţă Cluj Napoca prezintă informaţiile într-o altă lumină.

  „La un moment dat aveam impresia că nu mai am cum să scap”, a declarat Ana Maria pentru Happy Hour, făcând referire la scandalul dintre ea şi Florin Chilian din august 2006, adăugând şi că îi era frică de faptul că o să o omoare. Mai mult, solista „nu a scos certificat medico-legal” pentru a demonstra cât de tare a bătut-o iubitul ei. „Prezentam urme vizibile de agresiune pe faţă”, a povestit solista.

  Solista s-a ales cu un cucui, după ce s-a lovit cu capul de tetieră

  Florin ChilianPe de altă parte, declaraţiile lacrimogene ale roşcatei sunt contrazise tocmai de raportul întocmit la locul accidentului de asistentul medical. Potrivit acestuia, Ana Maria a declarat că s-a „lovit cu capul de tetieră în momentul impactului”, atunci când maşina s-a lovit de o bordură. Mai mult, în urma examenului medical efectual în Salvare s-a constatat că fata „prezenta o tumefiere de 1,5 centimetri (cucui) în regiunea occipitală dreapta, fără a îşi fi pierdut cunoştinţa”.

  În plus, cântăreaţa nu părea supărată pe Chilian. Ba mai mult, din acelaşi raport se observă că ea era foarte agitată deoarece iubitul ei se luase la ceartă cu poliţiştii de la rutieră. Conform declaraţiei unui angajat al serviciului de ambulanţă, Chilian se certa cu poliţiştii tocmai pentru a-şi apăra prietena, pe care aceştia ar fi jignit-o.

  Un alt element important este faptul că în timpul declaraţiei oferite asistentului medical, Ana Maria l-a numit pe Chilian soţul ei. Formulă de… alint sau realitate? Adevărul e undeva la mijloc. Îndrăgostiţii au fost logodiţi la Biserica Armenească din Bucureşti, primind binecuvântarea preotului Paul Bogdan, după incidentul din Cluj, la ceremonie fiind prezenţi şi naşii celor doi şi având loc şi schimbul de verighete.

  „Nu înţeleg cum s-a ajuns la asta, acum, după patru ani. Eu nu mai cred în coincidenţe şi voiam să fie totul clar, acum, când urmează să-mi lansez un nou album”, a declarat Chilian contactat de Libertatea.ro. În plus, referitor la logodnă, solistul a spus că „e o problemă mult prea intimă şi nu vrea să iasă în faţă cu aşa ceva”.

  A fost Ana Maria atât de îndrăgostită de Chilian şi aşa de slabă, încât să accepte să se logodească cu el, cu toate că „îi era frică să nu o omoare”, sau vrea să fie readusă în lumina reflectoarelor printr-un scandal, pentru că se pare că aşa e la modă prin cercurile mondene?

  http://www.libertatea.ro/stire/omorata-de-chilian-ana-maria-a-sarit-sa-l-apere-de-politisti-si-s-a-logodit-cu-el-285101.html

  http://www.infonews.ro/node/102791

  Ana Maria il vrea inapoi pe Chilian

  Despre idila dintre ochioasa Ana Maria si Vj-ul Cristi Stanciu nu s-a mai auzit mare lucru de anul trecut, de cind isi trimbitau intr-o graba cam suspecta amorul abia infiripat. In timp ce Florin Chilian culege din ce in ce mai multi lauri, pe blogul Anei Maria incep sa imboboceasca primavaratec frustrarile. La sfirsitul saptaminii trecute, cintareata a oferit cititorilor sai o radiografie a relatiei pe care a avut-o cu Florin Chilian. Desi povestea despre inimi facute franjuri si umilinte intolerabile, isi exprima nostalgia si dorinta de a relua isprava. In scurt timp, textul a fost sters de autoare.”Am sters un post. Am stat o zi intreaga sa ma gindesc daca am dreptul sa fac asta sau nu. Si am ajuns la concluzia ca il am! Va mai amintiti cind v-am spus ca am strins eseuri pentru o carte? Care se va numi `20`?? (…) Gindul ca acele experiente ramineau ascunse in laptopul meu sau cel mult, intre paginile unei carti (…) era de acceptat. Insa cind l-am vazut atit de clar pe ecranul luminos mi s-a facut teama…” – marturiseste cintareata, dupa care se ia la harta cu cititorii: „Si daca tot mi-am recunoscut lasitatea si slabiciunea in ceea ce a privit postul meu, trebuie sa va aduc la cunostinta ca n-am sa mai public nici acele comentarii care se vor a fi rautacioase, doar pentru ca au impresia ca stiu mai bine adevarul!” Limpede este faptul ca irascibilitateaAnei Maria atinge cote vecine cu apoplexia. E suficient sa te uiti la titlul viitoarei sale colectii de eseuri – „20”. Adica, Ana Maria se vrea cel putin de doua ori mai tare decit Chilian si hitul lui,”Zece”! Sau il iubeste de doua ori mai mult decit a iubit-o el?

 2. Intrebarea Amaruta :
  Este adevarat ca Maruta a ajuns mare star pentru ca taica-su l-a facut scapat pe unul care a acidentat mortal un om?!
  Baietelul asta care se bate in piept cu moralitatea dar care face audienta aducind la emisiuni pentru bani criminali asa cum este cazul criminalului Mihaelei Runceanu a ajuns mare „vedeta” pentru ca taica-su Judecatorul Maruta de la Targu Jiu l-a facut scapat pe unu de la TVR care a facut un accident urit, cu victime, acum citiva ani in Tg Jiu. Frumoasa „cariera” de vedeta facuta pe nenorocirile altora!. Pai daca taica-su, mare judecator il face scapat pe unu sef la TVR care omoara un om ca sa-l ia pe fiisu la televizor, de ce sa nu cheme Maruta in emisiuni criminali ca sa faca audienta?! Uite cine este asta de se da mare luptator moralist!

 3. In Romania exista o specie rara – procurori Ariel.
  Ai probleme cu justitia, te duci la un procuror Ariel si te curata, te face alb. Vrei sa infunzi pe cineva, te duci la acelasi procuror Ariel, care de data asta „il curata” (de fapt, il neutralizeaza) pe adversarul tau.
  Acesti procurori au legile lor proprii. Legea lor suprema este: „Asa vrea muschiu’ meu”.
  Genul asta de slugi, apara pe una ca Ridzi si inchid pe unu ca si Chilian.
  In Romania mai bine furi un milion de ioroi, decat o suta. Cu 500.000 cumperi pe politai, procuror si judecatori si ramai cu 500.000 profit curat. Cu 50 nu platesti o masa la restaurant.
  Frumoasa tara.

 4. Ce sa fure guvernul de la tine ,amarasteanule,porcaria pe care tu o numesti muzica?Baiete,esti nascut sub steagul boschetarilor,te agiti de pomana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.