Grenadă defensivă cu mărţişor la cuiul de siguranţă, găsită în Timişoara

Grenadă defensivă cu mărţişor la cuiul de siguranţă, găsită în Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

O grenadă defensivă  cu marţişor la cuiul de siguranţă a fost găsită, în această dimineaţă, pe bulevardul Sudului. Descoperirea a fost grenada martisor pfăcută de un bărbat care căuta prin gunoaie şi „când am văzut punga cu grenada, am îngheţat. Ieşea un om din bloc şi  când i-am arătat mi-a zis să o las pe câmp”. La faţa locului au sosit de urgenţă mai multe echipaje de intervenţie şi pirotehniştii de la Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.


În pungă a fost descoperită o grenadă defensivă armată, care în locul splitului era pusă o bucată de sârmă verde. La  cuiul de siguranţă era legat un mărţişor.

Intervenţia pirotehniştilor a fost îngreunată de faptul că nu ştiau cât de rezistentă este bucata de sârmă, existând pericolul ca în orice moment grenada să explodeze, efectul mortal fiind pe o rază de 200 de metri. Într-un final, specialiştii au stabilit că grenada nu are încărcătură explozivă. „Este o grenadă defensivă, din interiorul căreia a fost scoasă capsa detonatoare şi încărcătura. Cel care a făcut lucrul acesta, ştia foarte bine cum se face. A pus la loc pârghia şi a armat-o”, au explicat pirotehniştii. Criminaliştii au ridicat grenada pentru cercetări, încercând să stabilească cine a confecţionat mărţişorul exploziv şi cui îi era destinat avertismentul.

2 COMENTARII

  1. Alo, „nenea teroristu alcaida” in Romania martisoru’ se da in luna martie, chiar de unu martie.
    Si „nenea teroristu” sa mai stii, ca in zona Sudului nu stau evrei si nici vreun memebru al Trilateralei.. Daca stau stramb si ma gandesc drept, evrei in Romania nu prea mai sunt iar fanatici ortodocsi nu prea vezi. Poporu’ roman este un popor blajin si ospitalier (asa am invatat la istorie) care nu bate pe nimeni. Si tu vii cu chestii d’astea bubuitoare. Mai bine veneai cu un purcoi de ioroi sa cumperi cev,a ca la tine dam totu’ gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.