Protejaţii directorului Maliţa au mai primit nişte contracte fără licitaţie de la...

Protejaţii directorului Maliţa au mai primit nişte contracte fără licitaţie de la Direcţia regională de drumuri

3
DISTRIBUIȚI

Grupurile de interese de la Direcţia regională de drumuri şi poduri Timişoara, condusă de veşnicul director Ioan Maliţa, continuă să ioan malita si radu berceanu 5 pcontroleze toţi banii publici, având grija ca afacerile bănoase să ajungă la firmele de casă . Ultimul exemplu – lucrările de expropriere pentru viitoarea autostradă Arad-Nădlac. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost evitată pe motiv că este vorba de o„situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.  Ciudată motivare în condiţiile în care de acest proiect se ştie de ani de zile şi compania naţională de drumuri ar fi avut avut timp să organizeze din timp toate procedurile. S-a ales varianta negocierii directe, iar câştigătorii au fost, conform tradiţiei, băieţii deştepţi de la DRDP Timişoara şi firmele de casă protejate de Maliţa. Pentru exproprierile de pe raza localităţii arădene Pecica a fost ales consorţiul format din firmele SC Ventra Project Management SRL Timişoara, Magyar Kozut Nonprofit ZRT Budapesta şi Cabinet individual de avocatură Ganţ Dumitru, fost prefect de Timiş. Contractul a fost semnat la o valoare de 62.010 lei fără TVA. Ganţ, fost prefect de Timiş, a fost printre cei care a lucrat şi la exproprierile de la tronsonul de autostradă Arad- Timişoara. De asemenea, acelaşi trio câştigător de la Pecica a câştigat şi exproprierile din comunele Recaş, Topolovăţu Mare şi Belinţ, valoarea contractului fiind de peste 1,7 milioane lei  fără TVA.


Unic asociat al Ventra Project Management este Romulus Komoz, fost director adjunct al DRDP Timişoara. Komoz este un apropiat al senatorului PD-L Dorel Borza. Imediat după ce şi-a făcut firmă, Komoz a devenit unul dintre principalii câştigători ai licitaţiilor pentru consultanţă în vederea consolidării de drumuri şi poduri.

Pe zona Nădlac aleşii au fost Prometer M&G S.R.L. şi cabinetul de avocatură Manuela Teodora Popa, care au semnat un contract de 282.315 lei fără TVA. Acest tandem este, de asemenea, abonat la contractele cu Direcţia Regională de Drumuri Timişoara. Anterior a câştigat contractul pentru exproprierea terenurilor din Timiş pentru tronsonul Arad –Timişoara şi pentru comunele Giarmata, Remetea Mare, Ghizela, aflate pe traseul tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj. Valoarea totală a contractelor adjudecate de acest consorţiu este de aproape un milion de lei. Asociat unic şi administrator al firmei Prometer M&G este Georgeta Pisoi, mătuşa lui Adrian Zeno Galiciu, şeful serviciului topâografic din DRDP Timişoara. Printre atribuţiile acestuia se află şi întocmirea caietelor de sarcini pentru licitaţiile câştigate de…mătuşă. Soţul avocatei este prieten de foarte mult timp cu directorul Maliţa, cel mai vechi şef de regională de drumuri din ţară. 

Ioan Maliţa a rămas în funcţie şi în mandatul ministrului Radu Berceanu, chiar dacă are la activ printre altele cumpărarea cu 2,2 milioane de euro a unui teren care nu poate fi întabulat deoarece este în litigiu. Preşedintele CNADNR, Dorina Tiron susţinea anul trecut că va face un control serios la Timişoara pentru a lămuri lucrurile, dar situaţia a rămas fără nici un rezultat.

Maliţa nu a putut fi contactat pentru a explica motivele care au determinat „urgenţa” în cazul exproprierilor din judeţul Arad şi modul cum au fost alese firmele cu care s-a negociat.

3 COMENTARII

  1. Lasa dragosh nu plange ca iti trimit si tie baietii destepti 1-2 mii de euo si nu mai scrii nimic despre subiectul acesta.ca doar cumva tre sa traiasca si lichele ca tine..urat mai esti

  2. trebuie verificate expropierile si la primaria ortisoara unde si acolo sar putea sa avem surprize,nui baga in seama dragos pe toti compromisii si scrie in continuare despre ei ca asta-i doare.

  3. Pai, obrazu’ subtire cu cheltuiala se tine. Domnu’ ex-prefect Gant n’o sa bea cafa (cafea) in Mehala, pa marginea drumului neasfaltat.
    Cafa buna se bea in piata Unirii, la o terasa de fitze si costa multi bani.
    Mai pune si parandaratu’ s’o sa vezi ca dom prefect ramane cu banii de cafa iar caimacu’ merge la altii. Pai, Bercea(nu) Regionalu’ n’ar manca si gura lui ceva.
    Astea e contracte cu schepsis, astia ar vinde si abur de mehala daca l’ar putea imbutelia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.