Sindicaliştii din administraţie au anunţat greva generală pentru salarii dintr-un hotel de...

Sindicaliştii din administraţie au anunţat greva generală pentru salarii dintr-un hotel de patru stele

0
DISTRIBUIȚI

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au anunţat, astăzi la Timişoara, că din 5 mai vor declanşa greva sindicate administratie pgenerală. Principalele solicitări sunt legate de păstrarea locurilor de muncă şi a veniturilor salariale la nivelul lunii decembrie 2009. „Se încalcă toate legile din România. Nu se respectă contractele colective de muncă, hotărâri judecătoreşti.


Ni se taie din salarii pentru că aşa vor cei de la Guvern”, a susţinut Valer Suciu, preşedintele FNSA. „Oricum putem sta în grevă generală, chiar dacă nu suntem plătiţi pe perioada protestelor, că oricum bani nu primim pentru munca noastră”, la completat un coleg. Anunţul privind declanşarea grevei generale din administraţie a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de FNSA în sala de conferinţe a hotelului de patru stele  Continental, din Timişoara.

„Nu se va lucra în primăriile şi consiliile judeţene din întreaga ţara. Nu se va emite nici un act administrativ pe perioada grevei generale, ci doar certificate de deces că nu pot oamenii să stea cu mortul în casă. A ajuns cuţitul la os”, a anunţat Valer Suciu. FNSA are la ora actuală, conform declaraţiilor liderilor, aproximativ 50.000 de membrii de sindicat, angajaţi în administraţia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.