Sub jurământ, Nicolae Mann a minţit că nu are nici un interes...

Sub jurământ, Nicolae Mann a minţit că nu are nici un interes legat de Euromobille

8
DISTRIBUIȚI

Controversatul om de afaceri Nicolae Mann a reuşit să controleze inclusiv procesul de insolvenţă al firmei Euromobille SRL. mann 4 ppConform documentelor depuse la dosar, Mann a ajuns şi unul dintre principalii creditori ai firmei, care oficial este a Violetei Morariu. Asta în condiţiile în care Mann a declarat sub jurământ că nu are nici un interes legat de această firmă. În 23 martie, a fost audiat în calitate de martor în unul din dosarele civile în care se judecă executarea unui bilet la ordin emis în favoarea Euromobille de către Aton Transilvania. Vă reamintim, că DIICOT a început urmărirea penală împotriva mai multor apropiaţi ai lui Mann, inclusiv cei de la Euromobille, acuzaţi că au încercat devalizarea firmei Aton prin intermediul unor bilete la ordin în valoare de 75 de milioane de euro. La finalul declaraţiei pe care a semnat-o, după ce a fost avertizat că mărturia mincinoasă se pedepseşte cu închisoarea,  Nicolae Mann a susţinut că „eu nu am interes personal pentru ca această cauză să fie soluţionată în favoarea Euromobille, arat însă că am garantat cu bilete la ordin şi diverse terenuri, pentru obligaţii atât ale Aton, cât şi ale Euromobille, gratuit. Nu am primit bani de la Euromobille în a doua jumătate a anului 2009”.

La doar câteva săptămâni de la această declaraţie dată în faţa instanţei, Mann depune în dosarul de insolvenţă al firmei Euromobille SRL o cerere de admitere a declaraţiei de creanţă. Conform documentului înregistrat în 2 aprilie, mann susţine că „am împotriva debitorului o creanţă certă, lichidă şi exigibilă în cuantum total de 39.687.431,52 lei”. Acesta a susţinut că suma ar fi rezultatul unei promisuni de vânzare – cumpărare de terenuri încheiată cu Euromobille şi a unui contract de achiziţie de cereale, plus o serie de penalităţi.


La dosar a fost depusă o promisiune bilaterală de vânzare- cumpărare încheiată între Mann şio soţia sa, pe de o parte  şi Euromobille SRL pe de alta prin care se promitea vânzarea mai multor parcele de teren din Sânandrei. Preţul stabilit – peste 8,9 milioane de euro, termenul limită de plată fiind 16 decembrie 2009. În 1 aprilie, cu o zi înainte de depunerea cererii în dosarul de insolvenţă, soţia lui Mann a dat o declaraţie notarială prin care suma care-i revine să fie virată integral în contul indicat de soţul ei. Promisiunea de vânzare a terenurilor de către soţii Mann are dată certă pusă de acelaşi avocat, care o reprezintă pe Violeta Morariu, propiretarul oficial al Euromobille, în procesul de insolvenţă şi care a autentificat şi documentul prin care fiica lui Mann promitea că va vinde pentru 35 de milioane de euro pachetul majoritar de la o firmă în care însă nu a fost niciodată printre asociaţi. Printr-o ciudată situaţie, documentul prin care Mann tatăl promitea că vinde terenul este înregistrat cu nr. 19 din 14.08. 2009, iar actul fiicei lui Mann are dat de acelaşi avocat numărul 20 din 21.12.2009.

Şi surprizele nu se opresc aici. Declaraţia lui Mann că nu a primit nici un ban de la Euromobille în a doua parte a anului trecut este contrazisă de documentele contabile depuse de firmă odată cu cererea de declanşare a procedurii de insolvenţă. Conform datelor contabile depuse în instanţă, au fost făcute în perioada octombrie – decembrie 2009 nu mai puţin de 12 plăţi către Nicolae Mann, valoarea acestora fiind de 1.294.000 lei. O altă parte a datoriei pe care firma o are către Mann ar proveni din cele 7103 tone de grâul pe care acesta, ca persoană fizică, l-a vândut Euromobille. Ca susţinere au fost depuse o serie de note de predare-primire. Interesant este că zilnic, cu doar două maşini, au fost cărate între 640 şi 1073 tone de grâu. Ba mai mult, există două note de predare-primire înregistrate cu acelaşi număr – 96 din 06 martie 2009 prin care se constată că Mann a adus 674 tone şi respectiv 695 tone de grâu. La nici două săptămâni de la semnarea contractului de achiziţie a fost întocmit un act adiţional prin care termenul de plată a fost redus şi s-au stabilit penalităţi.

8 COMENTARII

  1. Dragos, poate ar merita osteneala de a inteprinde o mica ancheta jurnalistica si in cea cel priveste pe primarul de la Sanandrei, Dorel Demea. Peste tot se intituleaza „omul lui Man” si nu dezinteresat. Poate ar trebui sa tragi o fuga pana in judetul Arad, unde primarasul nostru detine o pensiune de mai mare dragul, facuta dupa standarde premium.

    Poate cineva o sa isi puna si intrebarea cum a reusit acest domn sa construiasca ditamai huiduma de casoaie doat dintr-un salariu de sef de gara si, mai tarziu, de primar bugetar. Poate ar trebui sa ii faceti o vizita doamnei in varsta din Sanandrei pe care dl. Demea a scos-o din casa si a internat-o intr-un azil pentru a pune mana pe casa acesteia.

    Poate ar trebui sa o intrebati pe fosta sotie de ce a divortat de acest domn. De ce purta ochelari de soare cand afara ploua torential si soarele era ascuns in nori.

    Iar in cea ce il priveste pe Dl. Man, poate ar trebui ca cineva sa va raspunda la intrebarea de ce firma Euromobille a aparut atat de tarziu in Centrala Incidentelor de Plata (CIP), desi tepele acesteia erau cunoscute inca de acum doi ani. Incidentele de plata in care este amestecata firma Euromobille are un istoric mai lung decat credeti.

  2. @ securistul de bine Despre primarul de Sanandrei si afacerile bulgaresti pe care le-a facut cu bunurile comunei in favoarea lui Nicolae Mann am scris de nenumarate ori. Astept informatii mai concrete despre cele semnalate pe adresa redactia@pressalert.ro.

  3. Am auzit prin targu’ Cimisorii ca dl. Mann „se da lovit” si lumea a inceput sa zica „ca’i nebun”.
    Asta e o manevra folosita indelung de infractori, daca esti prins faci pe nebunu’ si s’o gasii un avocatel care sa te scoata basma curata, cu un diagnostic de „pierderea temporara a discernamantului”.
    Iar cum procurori Ariel se gasesc pe toate drumurile (pardon, „parcheturile”) solutia este simpla si la indemana oricui.

  4. mah fratzilor acest nemernic de mann are sustinere si pe sus.
    E prea grosolana treaba la fel ca si tupeul sleahtei Mann, in afacerea euromobille.
    Nu le-a iesit afacerea ATON se vad incoltiti si acum ce sa faca?
    A vandut atata amar de grau cultivat in ograda proprie la euromobille?
    A muncit terenul agricol aferent constiincios dar……a ales prost partenerul de afaceri in speta euromobille mai mare rasul
    sa vedem ce va urma
    eu prevad un an lung cu multe dedesubturi si mizeriii

    sa auzim de bine

  5. Sub jurământ, Nicolae Mann a minţit că nu are nici un interes legat de Euromobille

    sperjur se numeste asta.
    Jur sa mint instanta a doar nu e greu asta e o aptidudine deja inradacinata la mine
    ASTA ERA TITLUL BUN D-LE Bota

  6. ai jurat pe biblie??? foarte grav!!! ti-ai vandut sufletul. acolo unde vei merge nu vei avea nevoie de banii! faca-se voia domnului. amin!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.