Un timişorean vrea să demoleze clădirile Uzinei de Apă

Un timişorean vrea să demoleze clădirile Uzinei de Apă

2
DISTRIBUIȚI

Să demoleze clădirile Uzinei de Apă – aceasta este ultima soluţie găsită de Mihai Miza care cere, de ani de zile, Primăriei Timişoara să-uzina de apal despăgubească. Bărbatul este proprietarul a 15329 metri pătraţi din terenul pe care este construită o parte a uzinei de apă a municipiului. De ani de zile, bărbatul a solicitat municipalităţii să găsească o soluţie pentru a fi despăgubit – un schimb de terenuri sau bani. Până acum nu s-a ajuns la nici o soluţie, chiar dacă au fost adoptate mai multe hotărâri.

Consiliul Local Timişoara a adoptat în 2008 o hotărâre prin care se decidea efectuarea unui schimb de terenuri cu Mihai Miza.Timişoreanul a acceptat schimbul de terenuri propus numai că reprezentanţii administraţiei locale s-au răzgândit şi au anulat hotărârea, motivând că au afectat terenul propus la schimb construcţiei unui bazin olimpic în municipiul Timişoara. În ianuarie 2009,  Consiliul Local Timişoara a adoptat hotărârea cu numărul 9 prin care se decidea cumpărarea terenului de la Mihai Miza. Conform unui raport de evaluare iniţial preţul terenului a fost stabilit la 180 euro pentru un metru pătrat.. În martie 2009 o nouă evaluare a terenului făcută terenului de la Uzina de Apă scade valoarea metrului pătrat la 141 euro, iar în 25 ianuarie 2010 vine a treia evaluare făcută din bani publici, care stabileşte un preţ de 114 euro/mp.


Cu toate acestea, timişoreanul nu a primit nici un ban, aflând că ar putea să i se propună un alt schimb de terenuri.„Ni s-a spus că nu sunt bani în bugetul din 2010 pentru cumpărarea terenului, deşi noi am indicat câteva surse de finanţare. Schimbul de terenuri se poate face exclusiv cu acordul proprietarilor coschimbaşi. În acest moment, datorită superficialităţii cu care a fost tratată problema dreptului de proprietate, domnul Miza nu este de acord cu niciun fel de schimb de terenuri, indiferent de varianta pe care intenţionează să o reglementeze o nouă hotărâre de Consiliu Local. Suntem de acord ca terenul să fie expropriat pentru utilitate publică, dar acest lucru înseamnă şi o justă despăgubire, conform legii, care însă nu există”, a precizat avocatul Sergiu Stănilă, care reprezintă în instanţă interesele proprietarului.

Pentru că nu a pus în aplicare hotărârea de anul trecut referitoare la cumpărarea terenului, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, care se află în curs de cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Miza a depus un nou memoriu în care solicită să nu se mai tergiverseze lucrurile. „În cazul în care nu se va da curs memoriului depus şi nu se va proceda la încheierea contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică, potrivit HCL nr. 8/2009 sau la declanşarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică, în termenul legal, domnul Miza va demara procedurile legale de evacuare, de constatare a calităţii de constructor de rea credinţă în persoana proprietarului/administratorului construcţiilor aflate pe terenul în discuţie, precum şi de demolare a acestor construcţii”, a precizat avocatul Sergiu Stănilă.

2 COMENTARII

  1. Mai hahahaha

    ai citit macar textul?

    aici ce scrie?

    „În acest moment, datorită superficialităţii cu care a fost tratată problema dreptului de proprietate, domnul Miza nu este de acord cu niciun fel de schimb de terenuri, indiferent de varianta pe care intenţionează să o reglementeze o nouă hotărâre de Consiliu Local.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.