EXCLUSIV 55.000 de euro, despăgubiri pentru un bărbat, achitat pentru trafic de...

EXCLUSIV 55.000 de euro, despăgubiri pentru un bărbat, achitat pentru trafic de droguri şi care a stat doi ani arestat

1
DISTRIBUIȚI

Statul român va trebui să plătească despăgubiri de 55.000 de euro unui arădean, care, după ce a stat arestat doi ani,  a fost achitat legede Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe motiv că faptele de care l-au acuzat procurorii DIICOT nu există. Florin Bej a fost reţinut în cadrul unei investigaţii a procurorilor şi poliţiştilor de la „Crimă Organizată” din Arad care au vizat o reţea specializată în distribuţia de pastile Ecstasy şi cannabis. Pentru a beneficia de reducerea pedepsei, doi dintre cei prinşi în flagrant de poliţişti s-au decis să colaboreze cu anchetatorii. Printre altele l-au indicat ca „sursă” a pastilelor de Ecstasy pe Florin Bej.  Aceştia au povestit că Bej le-ar fi făcut cunoştiinţă cu un şofer austriac de TIR, „Markus”, rămas neidentificat, prin intermediul acestuia ajungând în posesia drogurilor de mare risc. Chiar dacă depoziţiile unuia dintre acuzatori se băteau cap în cap, aceste inadvertenţe au fost puse pe seama faptului că era tulburat psihic din cauza lipsei drogurilor.


Alături de alţi suspecţi, Bej a stat arestat preventiv doi ani de zile doar în baza celor două declaraţii de martor,  chiar dacă a susţinut în permanenţă că este nevinovat şi nu există probe împotriva sa. Tribunalul Arad l-a condamnat iniţial la 16 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi de risc, iar după strămutarea cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia, pedeapsa a fost redusă la patru ani şi şase luni. Judecând recursul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat ambele sentinţe şi a dispus achitarea arădeanului pe motiv că nu există fapta, dispunând punerea de îndată în libertate.

Ulterior, Florin Bej a cerut în instanţă despăgubiri  de trei milioane de euro pentru cei doi ani petrecuţi în arest fără nici un rost. Tribunalul Arad a decis să-i acorde despăgubiri totale de 55.000 de euro, din care 40.000 euro despăgubiri morale. Sentinţa a fost menţinută atât de Curtea de Apel Timişoara şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, astăzi, a pronunţat o sentinţă irevocabilă în acest dosar. „Este suma minimă pe care instanţa o putea acorda pentru un astfel de caz. Nu poţi să fii arestat ilegal o zi, dar doi ani, ca în acest caz”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, avocatul Petre Petrişor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.