Antena 3 şi Agenda.ro fură ştiri cu nesimţire

Antena 3 şi Agenda.ro fură ştiri cu nesimţire

4
DISTRIBUIȚI

Reţinerea primarului comunei Zăvoi, Antonie Bunei, de către DNA a fost una din multele ştiri prezentate în exclusivitate de antena-3 logoPRESSALERT.ro, fiind publicată joi, la ora 1,02. Aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri, informaţia a fost preluată în scurt timp de alte instituţii media, fără, însă, a cita sursa de unde au luat datele. La primele ore ale dimineţii, Antena 3 a prezentat ştirea sub titlul Primar reţinut, fiind vorba practic de un rezumat al celor publicate de PRESSALERT.ro. Inclusiv al informaţiei de la începutul articolului în care se vorbea despre reţinerea altor două persoane alături de primar, care s-a dovedit a fi inexactă. Când am sunat-o pe şefa ştirilor de la Antena 3, Aura Ţiţirigă acesta mi-a spus că nu ştie ca pe post să se fi dat o astfel de ştire şi că nu răspunde de ce apare pe site-ul Antena3.ro.  Când i-am spus că ştirea a fost pe post, mi-a transmis că au şi imagini , care, însă, la momentul difuzării materialului nu au fost transmise la televizor.

Site-ul agenda.ro, care-şi face un titlu de glorie din faptul că este cel mai accesat din Timişoara şi printre cele mai vizitate portaluri de ştiri locale, nici măcar nu s-a mai chinuit să prelucreze informaţia de pe PRESSALERT.ro.  Iată o parte din text care a fost luată cu copy paste şi publicată de agenda.ro, joi, la ora 09,09 – „De-a lungul timpului, localnicii s-au plâns de faptul că deşi în acte erau proprietarii unor parcele de terenuri s-au trezit peste noapte că nu mai au nici un metru pătrat.


 La o întâlnire de acum o săptămână cu reprezentanţii Prefecturii Caraş Severin, Bunei a fost acuzat  de primarii unor comune din apropiere că au rămas fără o parte din terenuri în urma falsificării de documente cu ajutorul unor notari”.

Orice comentariu este în plus şi devine inutil în faţa nesimţirii fără margini, devenită stare naturală pentru unii care se pretind a fi jurnalişti, dar care nu sunt altceva decât nişte biete copiatoare second hand pe două picioare.

UPDATE Cei de la Agenda.ro au susţinut că textul care este identic cu cel publicat de PRESSALERT.ro nu a fost preluat din această sursă, ci de pe un alt site din Caraş Severin.

4 COMENTARII

  1. Sub sloganu’: „Este criza! Noi cu drag furam, pardon muncim” este posibil orice.
    Pai, n-ai vrea ca la ore tarzii in noapte, nea Zoli sa renunte la dulcele somn de langa a lui Dulcinee si sa bata culoarele parchetului pentru a aduna stiri. Asta e munca pentru „pu…stime”, noi micii moguli stam in restaurante scumpe, gen Flora, si facem pe marii condeierii in fata unui oberchelner amabil si care pentru bacsisu’ corespunzator spune si ca semanam cu Pamfil Seicaru.
    Asa cum apar aburii pe balta, in fiecare dimineata, asa va disparea si impostura unora.

  2. Domnule, intelegem din cele scrise mai sus ca cei de la agenda.ro nu ti-au copiat stirea, ci doar fix 2 propozitii de background pe care, de altfel, le-ar fi luat din alta parte… Atunci, de ce i-ai infierat cu atata manie proletara? Hmmmm, mai usurel, prietene…

  3. bravo doamna FIREA,,,Sa stiti ca santeti un roman Adevarat !!! va urmarim pe net si noi romanaii din Elvetia- Geneva ,,rusine,,,pt.presedinte si parlament ..Romania-tara fara de LEGE ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.