EXCLUSIV Aflat la putere, pedelistul Popoviciu ţipă că e prigonit politic de...

EXCLUSIV Aflat la putere, pedelistul Popoviciu ţipă că e prigonit politic de Garda Financiară

2
DISTRIBUIȚI

Deputat al partidului de guvern, pedelistul Alin Popoviciu a ajuns să se scuze pentru ilegalităţile descoperite de Garda Financiară alin popoviciu ardei pprin faptul că ar fi controale… politice dictate de PSD. Ieri, PRESSALERT.ro a prezentat pe larg controlul din 2008 al Gărzii Financiare Timiş la magazinul firmei Prozax, unde asociaţi sunt deputatul şi de soţia sa,  din Gara de Nord din Timişoara.  În final, instanţa a confirmat amenda de 8.000 lei şi suspendarea activităţii pe trei luni pentru că nu au fost date bonuri fiscale pentru toată marfa vândută. Deşi reprezentanţii Prozax SRL s-au declarat nevinovaţi, în 2009 au fost prinşi din nou în offsaid la o acţiune a Gărzii Financiare. În 14 septembrie, la ora 15,20, o echipă de control a făcut un control la magazinul din gară şi a descoperit, din nou, că nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate sumele din casa de marcat, existând o diferenţă de peste 600 lei. Deşi era vorba de o firmă recidivistă, ca şi în 2008, s-a dispus amendarea Prozax cu 8.000 lei, confiscarea diferenţei şi suspendarea activităţii pe trei luni.

Apariţia comisarilor a provocat o reacţie extrem de dură din partea deputatului PD-L Alin Popoviciu prezentată pe larg într-un raport întocmit de cei care au fost în control şi care a fost depus la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Timişoara. „În timpul controlului a intrat în incinta punctului de lucru deputatul Popoviciu Alin, soţul doamnei administrator, împreună cu un cetăţean care nu şi-a declinat identitatea. Domnul deputat a vorbit pe un ton ridicat, ameninţând organul de control, pe directorul Gărzii Financiare, afirmând că în 2 zile îl va schimba, susţinând că ar fi un control politic, dispus de PSD şi că a început campania de strângere de fonduri şi că mai sunt două luni până la o altă guvernare.


Deşi nu avea nici o calitate în societate şi-a chemat soţia acasă, spunându-i să nu semneze procesul verbal”, au notat cei trei comisari. Aceştia au mai declarat că „administratorul societăţii nu a lăsat vânzătorii să semneze ca martori”.  Afirmaţiile comisarilor au fost confirmate chiar de reprezentanţii Prozax, care în plângerea depusă la instanţă susţin că ” acest control s-a exercitat în mod absolut abuziv, singura intenţie a agenţilor Gărzii Financiare fiind aceea de a sancţiona cu orice preţ societatea întrucât administratorul a refuzat vehement să facă donaţii de natură politică. (..)Stânjeniţi de faptul că li s-a spus că au acţionat la comandă politică şi în mod total abuziv au dorit so termine cât mai repede acest control şi au plecat fără să ridice suma care trebuie confiscată”. Soţia parlamentarului s-a apărat motivând că suma în plus descoperită reprezenta o parte din soldul lasat pentru plăţi către furnizori. La vremea respectivă, Garda  Financiară Timiş era condusă de Adrian Voicu, care a fost numit la începutul anului 2009 cu susţinerea PSD şi  înlocuit la scurt timp după controlul de la firma deputatului.

Fără a sufla vreun cuvânt că nu este pentru prima dată când magazinul este prins că nu dă bonuri fiscale pentru marfa vândută, cei de la Prozax au cerut instanţei schimbarea amenzii în avertisment şi anularea suspendării activităţii pe motiv că „ar duce chiar la falimentul societăţii”. Procesul în care se cere anularea procesului verbal întocmit de Garda Financiară Timiş este pe rolul Judecătoriei Timişoara.

2 COMENTARII

  1. Faptul ca unii comisari de la Garda financiara nu sunt usii de biserica este stiut de orice buticar, chiar daca a ajuns deputat. Tot buticar ramane.
    Parca in 14 septembrie inca PSD -ul cu PD minus L se pupau in bot de mama focului. Mai era o luna pana la picarea Guvernului Boc in urma motiunii de cenzura.
    Io cred ca aia de la Garda au fo’ neste domni. Pai, in mod normal trebuiau sa-i faca dosar penal la sotia pitziponcului pentru evaziune fiscala, in forma continuata. Pai, „infractoarea” in orice tara civilizata era luata pe sus si depusa spre pastrare multi ani la Popa Sapca. Al Capone si alti nu au reusit sa fenteze fiscul american, pe cand ai nostri ca brazii se urineaza pe el de fisc.
    Alo, domnu’ Mircea Calin pe cand un control de fond la firma lu’ pitziponcu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.