EXCLUSIV Alianţa de la Primăria Timişoara pe punctul de rupere. Ciuhandu către...

EXCLUSIV Alianţa de la Primăria Timişoara pe punctul de rupere. Ciuhandu către liberali „Sunteţi pe labă cu PD-L”

1
DISTRIBUIȚI

Coaliţia care asigură majoritatea la Primăria Timişoara, formată din PNŢCD, PNL, FDGR, care au mers în alegeri împreună sub sigla gheorghe ciuhandu ochelari de soare pAlianţei pentru Timiş, şi PSD, este pe puctul de a se rupe. Disensiunile dintre primarul ţărănist Gheorghe Ciuhandu şi liberali au luat proporţii în ultima perioadă, inclusiv din cauza discuţiilor pe tema majorării taxelor locale pentru 2011. Conform proiectului trimis spre aprobare de Ciuhandu, impozitele urmau să fie mărite, printre altele taxele locale pe clădiri pentru persoane juridice urmând să ajungă la 1,5%. Motivul principal al acestor majorări invocat de Ciuhandu a fost faptul că municipalitatea nu primeşte sprijin de la guvernul Boc şi nu mai are asigurate resursele pentru proiectele din anii viitori, singura soluţie fiind această mărire de impozite locale. Liberalii s-au opus pe motiv că „nu putem la nivel central să ne opunem măririi taxelor şi pe plan local să facem invers.


Există şi alte soluţii pentru a asigura aceste fonduri”. Nemulţumiţi şi de faptul că nu au nici un om în structurile executive ale Primăriei Timişoara, liberalii au avut mai multe şedinţe în care ideea de bază aprobată a fost de rupere a protocolului cu ţărăniştii, au confirmat mai multe surse din interiorul partidului.

Situaţia a degenerat, astăzi, în cadrul şedinţei coaliţiei pe tema proiectelor de hotărâre care urmau să fie dezbătute în plenul consiliului local. Extrem de nervos, susţin surse bine informate, primarul le-a reproşat liberalilor că „sunteţi pe labă cu PD-L” pe motiv că se opun creşterii taxelor, afirmaţia fiind „asortată” şi cu alte „urături” la adresa liderilor liberali . În şedinţa de astăzi a Consiliului Local Timişoara, Ciuhandu s-a contrat în repetate rânduri cu consilierul liberal Ciprian Jichici pe diverse teme. Proiectul de mărire a taxelor propus de primar a picat, după ce democrat-liberalii au schimbat tot conţinutul propunânând rămânerea taxelor în 2011 la valoarea stabilită pentru anul acesta, amendamentul fiind votat inclusiv de liberali. Noua organigramă a trecut la limită după ce liberalii s-au opus. Consilierii locali liberali au răspuns cu „no comment” la întrebările privind ruperea protocolului. Primarul Gheorghe Ciuhandu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere deoarece a plecat după ce i  s-a făcut rău în timpul şedinţei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.