Partidul, Candidatul, România

Partidul, Candidatul, România

1
DISTRIBUIȚI

O sală plină ochi cu spuma activului de partid – primari, consilieri şi alţi susţinători ai candidatului.  Invitaţi pe sprânceană. „Voi face titu bojin psd po campanie în mod prietenesc şi colegial, nu aşa cum fac unii să dea cu virgule. Nu voi da drepturi la replică şi nu voi răspunde la atacuri decât în cadru statutar după 27 mai, când voi fi preşedinte. Această echipă trebuie să suplinească plecarea celui care ne-a fost lider timp de şase ani. Avem nevoie de linişte. În 2012 trebuie să dominăm puterea politică a judeţului. Aceasta este echipa care poate face ceva pentru partid. Fără teatre politice”, anunţă candidatul. Nu uită să amintească că-n ţara sunt probleme pentru care caută rezolvări, dar „fără să creăm campanii de bătăi şi scandal pe stradă”.  Activul ascultă cu atenţie şi aplaudă regulamentar. Urmează luarile de cuvânt ale activului susţinător. „Avem nevoie de dumneavoastră” îi spune candidatului unul dintre susţinători, în timp ce altul îşi începe discursul despre „colegul, prietenul şi modelul meu”.  Spre sfârşit vine şi înfierarea cu mânie proletară a „celor ce apar pe bloguri – denigrări.Se dau informaţii să apară în presă. Toţi colegii noştri despre care se scrie nu au nici o vină că sunt denigraţi.


Nu e corect faţă de ei, faţă de noi. Avem nevoie de un lider care să ne adune, să ne ducă spre multvisata victorie la nivel local. Sunt colegi care stau pe la colţuri şi se duc dintr-o tabără în alta. Nu-s corecţi. Îmi pare rău că sunt colegi cu mine. Ce o să spună oamenii când citesc toate astea? Sunteţi nişte jeguri şi gunoaie între voi. Cum o să fiţi cu noi? În această sală sunt activişti vechi ai partidului. Ei sunt forţa acestui partid. Nu ce se scrie pe bloguri, globuri că mă enervez… Tinereţea nu e o virtute”. După îndemnul colegial al altui vorbitor  să „nu se mai asculte tot felul de sifonări”, candidatul hotărăşte că „sunt suficiente susţinerile”. De siguranţă, anunţă că unii, aflaţi la distanţă, îşi declară telefonic, la cerere, susţinerea pentru el. Se trece la ciocnit de pahare şi îmbrăţişări pe motiv de zi de naşterea candidatului.

Precizare Nu este vorba despre o şedinţă a PCR dinainte de 1989, ci de conferinţa de presă susţinută, astăzi, la Timişoara de Titu Bojin, unul dintre candidaţii la şefia PSD Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.