Primarul din Zăvoi vrea să scape din arest invocând dosarele Patriciu şi...

Primarul din Zăvoi vrea să scape din arest invocând dosarele Patriciu şi Căşuneanu UPDATE Curtea de Apel Timişoara menţine mandatele pe 29 de zile

1
DISTRIBUIȚI

Lacrimi, certificate medicale, invocarea cazurilor Patriciu sau Căşuneanu – toate acestea au fost folosite de primarul comunei Zăvoi, primar antonie bunei pAntonie Bunei, de fiul său Silviu şi de avocaţii lor pentru a-i convinge, astăzi, pe judecătorii Curţii de Apel Timişoara să-i elibereze din arest. Vă reamintim că primarul Bunei şi fiul său au fost reţinuţi de DNA Timişoara, după ce au fost denunţaţi de omul de afaceri Romeo Dunca pentru că i-au cerut o şpagă de 47.000 euro ca să nu-i mai blocheze proiectul de dezvoltare turistică de pe Muntele Mic. Ulterior, Tribunalul Timiş a decis arestarea celor doi pentru 29 de zile, avocaţii declarând imediat recurs. „Sunt suferind. Am avut trei infarcturi. Mi-a căzut ceva în cap şi mi-am pierdut memoria. De aia vorbesc şi mai greu. Ce pericol administrativ aş prezenta eu în libertate, la vârsta mea? Singura mea greşeală este că nu i-am dat lui Dunca 14.000 de hectare. M-am opus acestor lucruri chiar şi în ziua în care a venit cu banii. Mi-a zis că mă opun ca Hitler”, a declarat primarul Antonie Bunei, încercând să convingă instanţa cu lacrimi în ochi de nevinovăţia sa . Apărarea a depus un contrac t legat de exploatarea unui teren, care trebuia să justifice cei 10.000 de euro primiţi în ultimele tranşe.


La dosar există însă interceptări care dovedesc că primarul din Zăvoi, extrem de vigilent ca să nu fie prins în offsaid, l-a învăţat pe Dunca să spună că este vorba de un contract, în cazul în care ar fi fost ridicaţi cu toţii de DNA după primirea banilor. Fiul primarului, Silviu Bunei, consilierul personal al edilului, a susţinut că „s-a vrut discreditarea familiei prin această acţiune. Nu prezint nici un pericol pentru a fi arestat”.

Cei doi avocaţi au susţinut că o parte din interceptările din dosarul DNA ar fi ilegale „ca şi în cazul lui Patriciu, care a câştigat procesul cu statul român” pe motiv că ar fi fost făcute înainte de începerea urmăririi penale, în faza actelor premergătoare. „Dacă un Căşuneanu nu prezintă un pericol pentru ordinea publică la sumele din dosarul său, cum poate să reprezinte primarul din Zăvoi? Probaţiunea nu prezintă credibilitate. Antonie Bunei a fost suspendat din funcţie două luni pentru traseism politic, dar după a fost reales ca primar de oameni. Ce pericol  reprezintă?”, s-a întrebat unul dintre avocaţii lui Bunei. În replică, procurorul DNA a susţinut că „prin toate mijloacele, aşa cum se întâmplă în cazurile de corupţie, se încearcă transformarea denunţătorului în cel mai mare rău. Din păcate, oameni ca domnul Dunca, care să vină să sesizeze, sunt tot mai puţini. Datorită inventivităţii de care au dat dovadă cei doi arestaţi, cât şi altor persoane care au fost implicatre, nu s-a putut organiza un flagrant clasic. Există însă la dosar probe clare care dovedesc infracţiunile de care sunt acuzaţi”.

UPDATE În urma deliberării, Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile înaintate de primarul din Zăvoi şi de fiul acestuia, mandatele de arestare pe 29 de zile rămânând în vigoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.