Riscul de a deranja

Riscul de a deranja

6
DISTRIBUIȚI

După cum mă aşteptam, ultima mea „obrăznicie” de a scrie despre ciordeala de subiecte a provocat reacţii, asumate sau nu, din free_presspartea celor care s-au simţit cu musca pe căciulă.  Conform stilului din ultimii ani, în lipsa argumentelor, mi s-a mai aruncat încă o dată căldarea cu dejecţii-n cap – şpăgar, şantajist şi cel mai mare rău din lume. Aceleaşi lucruri pe care le-am auzit  în ultimi ani şi de la politicienii cărora le-am dat în vileag matrapazlâcurile. Întotdeauna cu probe. Aşa cum am mai spus, şi o repet pentru ultima oară, îi rog pe cei care i-am şantajat sau m-au şpăguit să sesizeze de îndată instituţiile statului.

Nervozitatea unora dintre cei prinşi la ciordit de subiecte a atins cote aberante, ajungându-se până acolo încât mi s-a spus că nu pot să fiu jurnalist decât dacă mi se dă voie. Că organu’ de presă înlocuieşte profesionalismul. Că freelancer-ul (jurnalistul independent  neînregimentat în vreo redacţie) nu există în România şi nu trebuie recunoscut. Că tot ce scriu pe PRESSALERT.ro sunt prostii neverificate care, însă, după săptămâni sau luni sunt preluate exact de cei care copiază fără jenă.


Pe motiv că ei au nevoie de timp să verifice informaţiile pe care eu  le prezint la comandă, neverificate. Iar, la sfârşit, culmea, concluzia este identică. Cu cele scrise de mine cu ceva timp înainte. Până la citat. Derapajele logice sunt evidente pentru orice om de bun simţ, cu creierul la el.  Şi am mai aflat ceva, care neapărat trebuie să fie cunoscut de toată breasla asta atât de hulită a ziariştilor – cei care se zbat să vină  primii cu o informaţie sunt nişte fraieri. Nu am spus-o eu, ci un alt jurnalist. În aceste condiţii, voi prefera întotdeauna să fiu fraierul care vine primul cu o ştire decât fraierul care speră că nu se prinde nimeni că a furat-o. O presă puternică este aceea în care găseşti subiecte „grele” în cât mai multe locuri, în care găseşti opinii diverse, nu o media cu subiecte „clonate” pe şest, în care toată lumea gândeşte la fel. Că subiectele publicate de PRESSALERT.ro sunt interesante o dovedesc atât  traficul în creştere, cât şi citarea acestui site în repetate rânduri de către alte mijloace de informare în masă, cărora nu ele este ruşine să respecte regulile jurnalismului.

Dumitru Tinu ne spunea la una din şedinţele din vremurile când conducea Adevărul că „un ziarist nu trăieşte prin ce a scris acum doi ani sau o lună, ci prin ce scrie astăzi”. Aşa că PRESSALERT.ro va continua să-şi urmeze drumul început anul trecut, singura dorinţă fiind să ofere cititorilor informaţii cât mai complete şi corecte. Şi în exclusivitate, dacă este posibil. Cu riscul de a deranja în continuare politrucii, ciorditorii sau obsedaţii zilei.

6 COMENTARII

  1. Prietene, personal, nu mă simt nici deranjat si nici cu musca pe caciula, ca ai sunat ca un disperat la A.C, ca ai bombardat cu mailuri, atât la mine la redacţie, cat si la antena, jurnalul, realitatea, agenda sau ca ai vrut sa vb direct cu vantu si voiculescu. Deloc. E simplu: subiectele sunt publice, încă de anul trecut si nu orice ştire dai tu pe blogul tau si pui eticheta de…exclusivitate, înseamnă ca e ASA. Acum doua luni, când a demisionat Grindeanu, ştirea a apărut pe un blog al unui ziarist, in adevăratul sens al cuvântului. Ai furat de acolo ştirea si ai scris cu tupeu…exclusiv. După ore întregi! La fel si făcut si cu scrisoarea lui ilie sarbu către membri PSD. Scuze, dar gândesc in logica ta si mă gândesc dacă sa te sun, sa-ţi bat obrazul. Si asta ptr ca eşti unicul…ziarist din lume, care funcţionează pe persoana fizica autorizată. Eşti ridicol! Revino-ţi, pana te mai salut. Nu o sa te scuip niciodată. Nu meriti!

  2. @Tiberiu Kiss Nu am fost si nu sunt prieten cu tine. Subiectele de care vorbesti sunt intr-adevar publice din momentul in care le-am scris. Ca de obicei incerci sa manipulezi pentru a dovedi ca ai argumente. Cand a demisionat Sorin Grindeanu nu am scris exclusiv pe stirea respectiva – dovada aici http://www.pressalert.ro/2010/04/grindeanu-demisioneaza-din-functia-din-prim-vicepresedinte-al-psd-timis-ilie-sarbu-sorin-grindeanu-nu-este-o-personalitate-a-partidului-a-fost-printre-cei-tolerati. Exclusiv am scris pe articolul in care aveam singura declaratie a lui Grindeanu la momentul respectiv pe tema demisiei – http://www.pressalert.ro/2010/04/exclusiv-sorin-grindeanu-nimeni-nu-are-trecut-partidul-ca-proprietate-personala-in-cf/.
    Cat despre scrisoarea lui Ilie Sarbu catre activul de partid nu am pus exclusiv pe stire, acest document fiind primit de toti jurnalistii – http://www.pressalert.ro/2010/04/ilie-sarbu-s-a-retras-oficial-din-cursa-pentru-sefia-psd-timis/. Asadar doua minciuni ordinare care incearca sa ascunda o ciordeala. Nimic surprinzator pentru stilul tau.

  3. Era odata, ca de n’ar fi nu s’ar povesti, pe cand unu Cipi era liber si vroia sa construiasca blocuri pana la cer, exista un jurnalist incoruptibil si cu o moralitate fara cusur care „pe persoana fizica” facea publicitate. Cipi, baiat bun, s-a gandit sa-i dea o paine buna acestui jurnalist si a incheiat un contract „pe persoana fizica” pentru servicii de publicitate.
    In mod normal, trebuia sa’l vedem pe acel jurnalist incoruptibil si de o moralitate fara cusur cum se plimba prin centru Mehalei cu panoul sandwich prin care sa ne’ndemne sa ne mutam in blocu’ ce urma sa creasca pana la ceruri.
    Daca s’ar fi intamplat asta, Dinu Barbu ar fi trebuit sa-i acorde acelui jurnalist (ajuns la sapa de lemn, ca doar de aia a facut publicitate) premiul Benedict Clement Lupu (ala cu reclama la izmenele de la Metro).
    Dar, jurnalistu’ incoruptibil nu a fost vazut cu panoul sandwich si nici nu a saracit, astfel ca nene’ Dinule nu trebe sa te chinui sa-i dai premiul.

  4. Scuze.
    A se citi corect: „Tiberiule” „Nu cred ca in comentariu am mentionat numele tau.”

    In plus, te crezi „jurnalist incoruptibil si de o moralitate fara cusur”? Afla, ca eu nu cred. Surse de pe balta verde, oracaie ca balta nu mai este verde cum era odata din cauza ta. Ca i-ai luat toti verzisori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.