Timişorenii şi tehnica încălzitului apei cu mâna

Timişorenii şi tehnica încălzitului apei cu mâna

1
DISTRIBUIȚI

Întoarcerea  la vremurile când apa caldă era aşteptată să curgă la robinet cu aceiaşi sfinţenie cu care se păzeau zidurile alimentărilor fresh-waterpentru două portocale a fost ca un bolovan în ţeasta timişorenilor. Majoritatea dintre ei buni platnici. Şi nu nici o vină pentru că vor suferi din cauza jocurilor politicianiste. Atât ale Puterii din Primăria Timişoara, cât şi a Opoziţiei care-l are ca vârf de lance pe prefectul apolitic în acte Mircea Băcală. Primarul rereales Gheorghe Ciuhandu aruncă vina în curtea lui Băcală pe motiv că a atacat hotărârea de consiliu local de creştere a preţului gigacaloriei.  Prefectul o ţine langa cu dreptatea pe care o are să conteste creşterea preţului gigacaloriei care este în Timişoara unul dintre cele mai mici din ţară. Această problemă a datoriilor Calor nu este de ieri, fiind pe agenda primarului Ciuhandu de luni bune de zile. Nu l-am auzit să sufle vreun cuvânt când s-a pregătit bugetul pe 2010 şi s-au împărţit cu dărnicie banii pentru despicat firul de iarbă-n patru prin parcuri sau pentru plăcuţe de pus pe clădiri. Proiect de buget semnat şi propus de acelaşi primar Ciuhandu, în care fondurile de salarii cresc inclusiv pentru societăţile pe minus ale municipalităţii.


Tot cel care anunţă posibila întoarcere brutală la vremurile spălatului la lighean a fost cel care a semnat proiectele prin care în acest an de criză s-au acordat tot felul de scutiri de plată de impozite sau de taxe către bugetul local. Ultimul exemplu – cel al amânării pe perioadă nedeterminată a plăţilor către municipalitate pentru panourile de publicitate outdoor, date şi aşa printr-o mânărie care a evitat licitaţia.

Nu trebuie uitat că aceste şmenuri au fost votate într-o mare frăţietate inclusiv de aşa zisa opoziţie din Consiliul Local Timişoara. Democrat-liberalii care au ieşit imediat la atac să speculeze momentul  au uitat, bine-nţeles, să spună că atunci când s-a votat şmenul outdoor sau bugetul au fost de aceiaşi parte a baricadei. Şi nici un cuvânt despre banii pe care guvernul Boc trebuie să-i aloce pentru subvenţii, conform legilor care, cică, trebuie respectate.

În timp ce politicienii îşi aruncă pisica cu dexteritatea circarului hârşit în spectacolele fără număr date în faţa poporului, alegătorilor nu le rămâne decât să înceapă să învârtă apa-n lighean cu mâna ca să se încălzească. Pentru că se scumpeşte şi gazul în curând

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.