10,94 lei – costul unei reviste de lux scoasă de Direcţia pentru...

10,94 lei – costul unei reviste de lux scoasă de Direcţia pentru Protecţia Copilului

5
DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a confirmat, astăzi, oficial dezmăţul pe bani publici în editarea revista sanse egalerevistei „Şanse Egale pentru toţi”. Vă reamintim faptul că, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în plină criză, direcţia din subordinea Consiliului Judeţean Timiş a tipărit revista în condiţii grafice deosebite, hârtia putând rivaliza cu cea pentru cataloagele de artă. Conform răspunsului transmis de DGASPC Timiş „primul număr al revistei a avut un tiraj de 865 exemplare şi suma totală plătită de DGASPC Timiş a fost de 7958 lei plus TVA”.


Un simplu calcul arată că un exemplar al revistei a costat nu mai puţin de 10,94 lei. Tranşa pentru primul număr al revistei a provenit din bugetul alocat în 2010 pentru editarea acestei reviste – 18.400 lei plus TVA, dar care „va fi modificată în concordanţă cu prevederile OUG 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice”.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială susţin că banii provin din scutiri din impozite deoarece ” a achiziţionat produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat”, conform prevederilor legii privind protecţia şi şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Tipărirea numărului 1 al revistei a fost încredinţată firmei Printro Grup SRL Timişoara, care are statut de unitate protejată, adică majoritatea persoanelor angajate fiind unele cu handicap.

5 COMENTARII

  1. Vreau si eu sa fac revista de lux cu 10 lei cu tot cu TVA la tirajul asta. Adevarul e ca e super ieftin. Te rog sa publici contactele tipografiei sa pot sa-i folosesc.

  2. pretzul nu este relevant daca nu spui si cate pagini are revista. personal am avut ocazia sa vad o revista DGASPC si nu mi se pare scump pretzul petru 1 buc. nu o poti compara cu „revistele de lux” care, se tiparesc in tiraje de sute de mii de buc si de pe care se mai si incaseaza bani din publicitate.

  3. @ Tontonel
    shi eu, mi-au cerut oferta in urma cu un an shi nu am putut concura.
    @ Dragos
    nu iau apararea nimanui, e mult spus clienti, chiar nu poti face o astfel de comparatie. daca revista DGASPC ar fi scoasa in conditiile FHM ma gandesc ca pretul ar fi mult, mult, mult sub „revistele de lux”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.