Culmea ţepei la Aton – să-ţi închiriezi foştii muncitori la preţ de...

Culmea ţepei la Aton – să-ţi închiriezi foştii muncitori la preţ de parlamentari

0
DISTRIBUIȚI

Închiriatul cu ora către Aton Transilvania a foştilor angajaţi, transferaţi între timp la Euromobille,  a fost una din metodele prin care muncitorigruparea Mann a golit conturile firmei investitorilor germani. Conform unui document întocmit de o prestigioasă firmă internaţională de audit financiar, în perioada iulie 2008 – iulie 2009, Aton a plătit pentru  închirierea foştilor angajaţi 18, 3 milioane lei plus TVA. Deşi  Euromobille a început să emită facturi din august 2008, de abia în septembrie a fost semnat un contract între cele două părţi. Nu există precizată nici o procedură prin care Aton solicita personalul de care avea nevoie sau tipul de lucrări pe care urma să le execute.


În schimb, s-a avut grijă când s-a stabilit preţul pentru închirierea muncitorilor – nu mai puţin de 15 euro pe oră pentru fiecare om. Preţul stabilit a fost unul „pauşal” , fără nici un fel de diferenţiere în funcţie de calificare. După trei luni, preţul pe oră a scăzut la 12 euro. Un simplu calcul a dovedit că la acest preţ salariul brut al unui muncitor ar fi fost undeva la 8500 de lei, cam cât al unui parlamentar.  

În mod ciudat, nu există nici un fel de solicitare scrisă din partea Aton pentru personalul necesar şi nici dovezi pentru lucrările efectuate de Euromobille, nefiind găsite anexe la facturi sau foi de pontaj. În plus, numărul de muncitori închiriaţi a fost acelaşi timp de mai multe luni. Contractul înrobitor pentru Aton a fost semnat de către Mihaela Cipleu, cercetată penal, alături de alţi membrii ai grupării Mann, în dosarul instrumentat de DIICOT care vizează fraudarea cu 75 de milioane de euro a Aton Transilvania prin intermediul unor bilete la ordin. Cipleu a fost, de asemenea, administrator şi la Terminal West o altă firmă controlată de controversatul om de afaceri Nicolae Mann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.