EXCLUSIV Poliţiştii comunitari şantajează prostituate şi contravenienţi ca să aibă martori asistenţi

EXCLUSIV Poliţiştii comunitari şantajează prostituate şi contravenienţi ca să aibă martori asistenţi

1
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii comunitari din Timişoara întocmesc procesele verbale de contravenţie la luni distanţă de momentul constatării şi pol com 03 pşantajează oamenii prinşi în offsaid ca să le semneze documentele ca martori. O firmă din Timişoara s-a ales cu nu mai puţin de zece amenzi pentru că ar fi parcat ilegal două TIR-uri pe străzile municipiului. Nici unul dintre procesele verbale nu a fost întocmit în data în care s-a constatat ilegalitatea. Astfel, în unul dintre procesele verbale întocmite, poliţistul comunitar notează că în 15 iulie 2008 , la ora 13,50 a depistat parcat pe str. Steaua  unul dintre camioane, numai că procesul verbal l-a întocmit de abia în 18 octombrie „la locul faptei în prezenţa martorului menţionat”. Martorul este acelaşi Sebastian K. care semnează şi alte două procese verbale întocmite în aceiaşi zi pentru alte contravenţii.


Audiat în faţa judecătorului, martorul a recunoscut că a fost şantajat de polişistul comunitar să semneze documentele: „am parcat pe un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap. Agentul poliţiei comunitare mi-a solicitat să semnez un proces verbal în calitate de martor asistent pentru a nu mă sancţiona contravenţional. Nu am citit ce am semnat, astfel că nu cunosc împrejurările la care face referire procesul verbal de la dosar”.  Alte procese verbale o au ca martor asistent pe Lucreţia M., o prostituată care-şi face veacul pe Calea Lugojului. Aceasta a declarat că a semnat  doar pentru a nu fi amendată la rându-i şi că habar nu are despre ce scrie în procesele verbale de contravenţie. Împotriva poliţiştilor comunitari a fost depusă chiar şi o plângere penală pentru fals. Există chiar un document semnat de directorul executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, în care recunoaşte că, în urma verificărilor, unul dintre agenţi nu a respectat prevederile legale şi că a fost sancţionat disciplinar.

Cu toate acestea, Doru Spătaru a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu cunosc despre astfel de situaţii. O contravenţie se poate aplica în şase luni de la data constatării, conform legii. Fiecare agent răspunde pentru faptele sale conform fişei postului. Nu sunt instruiţi să încalce legea”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.