Marioneta portocalie şi pagubele colaterale

Marioneta portocalie şi pagubele colaterale

1
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, este protopipul perfect al marionetei portocalii, brand deja recunoscut al guvernărilor Băsescu. mircea bacala  p 4Scos la lumină din ungherul anonimului său birou de consilier juridic de şeful său portocaliu Constantin Ostaficiuc şi propulsat ca prefect, Băcală a reuşit să dovedească faptul că alegerea sa nu a fost întâmplătoare. Este după chipul şi asemănarea şefului său Boc – ascultător până-n măduva oaselor, executant docil al poziţiei bâtă-n gura adversarilor politici şi maestru în a o ţine langa cu părerile sale, deşi aproape toată lumea îi spune că greşeşte. Cel mai bun caz – scandalul gigacaloriei pierdut la ambele instanţe de Prefectura Timiş. Fără ordin de la PD-L, întâmplător partidul care a contestat în consiliul local această majorare, Băcală nu ar fi mişcat un deget.


Nu binele timişorenilor, care acum vor suporta dintr-o dată diferenţele adunate de anul trecut şi până acum, a fost adevăratul motiv al demersului prefectului. A contat doar bucuria copilărească a pedeliştilor că au cu ce să-l şicaneze pe Ciuhandu pentru că nu i-a luat la împărţirea caşcavalului. Timişorenii au fost trecuţi la capitolul pagube colaterale. Că oricum n-au ce face şi trebuie să plătească. Doar nu o să dea ei banii că au greşit. 

Ca să fim corecţi, Mircea Băcală este totuşi puţin diferit. A mai păstrat o parte din bun simţul novicelui în politică. Bun simţ care dispare cu viteza luminii sub tirul declaraţiilor sale aiuritoare. Din ce în de mai dese. Să fii primul garant al apărării legalităţii în judeţ şi să declari că nu vei sesiza niciodată instituţiilor abilitate când ştii despre o faptă penală este ca şi cum ai ciordi cot la cot cu împricinaţii. Gura păcătosului adevărul grăieşte dacă este să ne aducem aminte că, de exemplu, prefectul n-a văzut nici o neregulă la licitaţia minune din colegiul naşului său Alin Popoviciu. Cât despre continuarea declaraţiilor sforăitoare că primăria a greşit când două instanţe i-au dat dreptate, nu este decât un semn că păpuşarul şef este prea ocupat să-şi aprindă trabucul şi a uitat să apese pe pauză.

1 COMENTARIU

  1. Brendu’: Gigele, merge o bere?
    M.B.: Da, sefu’. Vineeeee acu’ baiatu’ cu una rece si cu guler.
    M.B.: Da’ sefu am si io o rugaminte. Ca rade copii de mine. Zice ca io seman cu BOC. Nu vorbiti cu doctoru’ Bratu sau Stan sa-mi faca o operatie estetica sa ma faca mai mic. Io chiar vreau sa semen cu dl. prim ministru. Este visu’ meu din copilarie sa seman cu un prim ministru.
    Brendu’: Ma tu te-ai tampit?
    M.B.: Da. Sa traiti. Da’ va rog muuuult de tot. Vorbiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.