Mica Vienă mizerabilă

Mica Vienă mizerabilă

4
DISTRIBUIȚI

Furtuna de aseară a dat jos tot fardul aşezat cu grijă de administraţia Ciuhandu pe obrazul Timişoarei. Ne-a arătat-o în toată Romania Weathergoliciunea sa – o hoaşcă bătrână cu riduri adânci care pică-n nas dacă merge în pasul voinicului. Tot oraşul a fost paralizat după ce străzile s-au transformat în lacuri, după o ploaie de nici o oră. În aceleaşi locuri ca şi în alţi ani. pentru că sistemele de evacuare nu au făcut faţă. Bine-nţeles că nu s-a făcut nimic în toţi aceşti ani. Cea mai bună imagine a indolenţei administraţiei faţă de poporul contribuabil a fost pe bulevardul Vasile Pârvan. O maşină de intervenţie de la Aquatim a trecut nepăsătoare pe lângă maşinile rămase în mijlocul apelor. Nici gând să oprească ca să încerce să desfunde canalizarea din zonă. Plictisiţi, muncitorii şi-au continuat drumul, lăsându-i pe şoferi să înjure în continuare şi să se descurce cum pot. Ore întregi, haosul a fost stăpânul oraşului.


Nici un reprezentant al Primăriei Timişoara nu a ieşit măcar să-şi ceară scuze zecilor de mii de şoferi şi pietoni care au înotat prin mica Vienă mizerabilă. Scuza că nu ai cum să te pui cu natura ar fi fost valabilă, dacă municipalitatea ar fi rezolvat, în anii ce au trecut,  măcar o parte din zonele fierbinţi la inundaţii. Nu cu mult timp în urmă am primit un mail de la Primăria Timişoara că nu este conferinţă de presă pentru că primarul Gheorghe Ciuhandu a plecat în Austria ca să participe la retragerea din fruntea Operei din Viena a lui Ioan Holender. Evadarea din mica Vienă mizerabilă este de înţeles. Acolo, la Viena, nu se aud înjurăturile poporului. În plus, timişoreni au dovedit, de atâtea ori, la vot că îi iartă orice greşeală şi-l realeg. Plus că nimeni nu vede beneficiile ultimelor inundaţii – apa a spălat străzile ajutând la îndeplinirea unuia dintre obiectivele prioritate ale adiministraţiei locale – scăderea cantităţii de praf , care depăşeşte cu mult limitele admise.  Şi să mai spuneţi că nu are administraţia Ciuhandu grijă de bunul mers al muncipiului(sic!).

4 COMENTARII

  1. Asa! Votati-l in continuare pe Ciuhandu! Asa va trebuie! Nu v-ati convins ca n-a facut nimic ani la rand, a trebuit sa-l mai votati odata? 🙁

  2. Io sincer ma bucur pentru ploaia de aseara. Pentru ca au aparut balti noi in peisajul timisorean. Iar dimineata aburii se ridicau frumos deasupra orasului. Un asemenea sentiment de liniste sufleteasca nu ma mai curpins de tare demult.
    Acuma problema nu este numai a primarelui nostru, cel jemenfisist. In Timisoara, in ultimii 40 de ani, s-a construit haotic si fara a exista o viziune de ansamblu si de perspectiva. De cand s-au construit ghetourile ceausiste si pana in prezent cand se construiesc noile cartiere rezidentiale, in Timisoara nu s-a gandit mai departe de varful bocancului. Asrfel ca, nu avem parcari suficiente, canalizarea este depasita, gunoiul troneaza pe fiecare strada si lista poate continua.
    Vina actualei administratii este ca nu face nimic, are o atitudine fatalista de cioban mioritic, care asteapta sa mai cada o stea. O fi din cauza lui nea Jean si a oilor lui. Dar stau si ma intreb cand o pica si cea de-a cincea stea, ce-o sa faca Ghita. Ca la portita nu mai asteapta nimeni. Iar abator nu mai avem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.