Pistolul capturat la Timişoara urma să fie folosit de gruparea interlopului Blănaru...

Pistolul capturat la Timişoara urma să fie folosit de gruparea interlopului Blănaru la jefuirea băncilor

0
DISTRIBUIȚI

Pistolul cu amortizor descoperit, sâmbătă seara, în urma unei acţiuni în forţă a trupelor speciale şi a specialiştilor de la Direcţia de arma 1Investigaţii Criminale din IGP urma să fie folosit la jefuirea băncilor şi a transporturilor de valori. În urma unor informaţii primite, cei de la Investigaţii Criminale au început monitorizarea unei grupări criminale condusă de Ştefan Blănaru, zis „Blană”, un cunoscut membru al lumii interlope din Fălticeni. În martie 2005, Blănaru şi alţi membrii ai bandei sale au fost reţinuţi de procurorii DIICOT fiind acuzaţi de infracţiuni de la şantaj până la trafic de persoane.


Arestat, a fost eliberat în 2005, numele său apărând şi în alte incidente dintre găştile de interlopi care se luptau supremaţia în Fălticeni, conform Monitorul de Suceava.

  Blănaru împreună cu alţi doi membrii ai grupării – Dan Otăbescu şi Silviu Schirliu- au decis să se apuce de jefuit bănci şi transporturi de valori. Pentru a-şi asigura echipamentul necesar acţiunilor au plecat la cumpărături. Poliţiştii au continuat supravegherea membrilor grupării şi au  decis să intervină când Otăbescu şi Schirliu au revenit în ţară din Ungaria. În maşină, au găsit ascuns un pistol cu glonţ, calibrul 9 mm, care avea inclusiv amortizor. În timp ce mascaţii i-au reţinut pe cei doi la intrarea în Timişoara, pe Calea Torontalului, la Bacău a fost „umflat” şi liderul grupării – Ştefan Blănaru. Cei trei au fost duşi la Bucureşti pentru anchetă, iar la această oră sunt în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.