Ca să acopere construcţiile ilegale, Consiliul Local Sânandrei s-a transformat în primar

Ca să acopere construcţiile ilegale, Consiliul Local Sânandrei s-a transformat în primar

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul local din Sânandrei, controlat de pedeliştii conduşi de primarul Dorel Demea, face propria lege, emiţând o hotărâre prin km13 pcare se refuză demolarea unor construcţii ridicate ilegal. Totul a pornit de la o sesizare a unuia din locatarii blocurilor de la fost IAS, aflate la kilometrul 13. Ioan Dascălu, care locuieşte la etajul unu s-a trezit că vecinul de la parter a „lipit” de bloc o nouă construcţie, transformată-n locuinţă. Ba mai mult, zona a fost îngrădită cu un gard de beton. Construcţia a fost ridicată pe domeniul public al comunei fără act de punere în posesie pentru teren,  autorizaţie de construcţie, documentaţie tehnică de execuţie sau avize emise de pompieri sau mediu, după cum a constatat chiar o comisie a Primăriei Sânandrei. „De asemenea, s-a constatat că drumul de acces este ocupat de construcţiile anexe şi extinderi, precum şi de garduri”, se arată într-un proces verbal al comisiei de dezvoltare urbanistică. Propunerea firească a fost aceea de demolare imediată a construcţiilor ilegale.


Pentru a se trage de timp, a fost iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local pentru aprobarea declanşării procedurii administrative de demolare, chiar dacă acesta era, conform legii,  atributul primarului. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi chiar de primarul dorel demea, cel care ar fi trebuit să ordone demolarea. După ce proiectul a fost amânat pentru o verificare pe teren a comisiilor de specialitate, la următorul plen, din 27 mai a.c., s-a respins începerea procedurilor de demolare. Asta în condiţiile în care pe teren comisiile au constatat că legea a fost încălcată. Unul dintre cei mai vehemenţi apărători ai construcţiilor ridicate fără autorizaţie a fost consilierul local PD-L, Ilie Popa, care are mai multe afaceri în zona fostului IAS de la Sânandrei, unde a fost contabil. 

Prefectura Timiş a trimis o adresă Primăriei Sânandrei în care se arată „considerăm că hotărârea Consiliului Local al Comunei Sânandrei este adoptată cu încălcarea normelor legale care reglementează competenţa materială a autorităţilor administraţiei publice locale, fiind o imixtiune în atribuţiile conferite de lege primarului, astfel că se impune reanalizarea poziţiei juridice şi a hotărârilor pe care le adoptaţi”. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro că ” noi încercăm să dialogăm cu consiliile locale. Din această cauză le-am trimis adresa. Dacă nu vor revoca hotărârea respectivă, o vom ataca în contencios”. Primarul Dorel Demea şi consilierul Ilie Popa nu a putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

1 COMENTARIU

  1. Cei de la CONSILIUL LOCAL Sanandrei sunt „neat” cu noi?….intreb din bunsimt…ca atunci mie-mi este rusine cu asemenea „neat”….cu asemenea balacareli….am fost o data in primarie cu o problema mica mai nenica si ce mi-au vazut ochii…si auzit urechile…din bunsimt nu am mai trecut pe acolo…o sleta de „semidocti” pusi pe capatuiala…cred ca vb. si putin anagramat…oare unde au frecventat scolile?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.