Conferinţă de presă după modelul OTV

Conferinţă de presă după modelul OTV

2
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a adus, astăzi, poporul nemulţumit în conferinţa de presă ca să se plângă de primarul Gheorghe prefectura audienta 2 pCiuhandu, care nu asigură fondurile pentru repararea blocului de pe strada Constantin Brăiloiu, distrus de explozia unei butelii. Imediat după explozie, blocul de garsoniere a fost evacuat, familiile care nu aveau unde să se adăpostească fiind cazate de municipalitate în căminele şcolilor. Ulterior, Primăria Timişoara a cerut Prefecturii Timiş să solicite Guvernului alocarea a aproximativ 90.000 de euro din fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă, banii urmând să fie folosiţi pentru repararea structurii de rezistenţă a blocului. În replică, prefectul Mircea Băcală a susţinut că devizul trimis pentru primele lucrări de intervenţie a fost umflat, dând ca exemplu cheresteaua facturată la preţuri de aproape patru ori mai mari ca ofertele de pe piaţă sau închiriarea popilor metalici la preţ de 2,5 euro pe oră în condiţiile în care aceştia se închiriază cu 1 euro pe lună sau se cumpără cu 7 euro.


Prefectul le-a cerut celor de la primărie să aloce bani pentru repararea locuinţelor proprietate privată, ulterior aceştia să plătească în rate. Cât despre fondurile de la Guvern, Băcală a susţinut că deocamdată nu sunt bani, dar că mai aşteaptă. Proprietarii aduşi în coferinţa de presă de prefect au acuzat primăria că ” nu fac nimic să ne ajute măcar puţin. Primarul nu vrea să vorbească cu noi şi ne trimite la prefect pe motiv că sunt locuinţe proprietate privată. Suntem săraci. Nu vrem să cerşim. Vrem un ajutor să ne întoarcem în casele noastre, dar nu ne dau voie pentru că nu se ştie dacă rezistă blocul”. Proprietarii au fost nemulţumiţi inclusiv de faptul că nu au primit după şase luni o expertiză făcută de cei de la Facultatea de construcţii, deşi nu au plătit nici un leu pentru aceasta, totul fiind făcut pe bază de voluntariat. După modelul patentat la OTV de Dan Diaconescu, toată lumea şi-a spus durerea, ajungându-se să se ceară bani pentru reparaţia blocului inclusiv din fondurile pe care UE le va trimite pentru zonele distruse de inundaţiile din ultima perioadă. Conferinţa de presă s-a terminat fără nimic concret, singurul lucru cert fiind că prefectul Băcală a mai tras un cartuş în războiul fără sfârşit cu Primăria Timişoara.

2 COMENTARII

  1. sincer nu cunosc, dar cine so mai luat de Ciuhandu pana acum? In locul lui, dupa alianta Psd+Pnl, eu unul mi-as fi dat demisia. Pe Bacala nu il cunosc, dar pe primar chiar as vrea sa il vad dat jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.