De ce suntem reticenţi fata de carduri?

De ce suntem reticenţi fata de carduri?

2
DISTRIBUIȚI

Azi vreau să vorbim despre informaţie şi cumpărături online. Din ceea ce exista statistică la nivel de comerţ electronic în România creditcardsreiese că, pe lângî servicii electronice precum hosting, nume de domenii, servicii virtuale (abonamente de diverse tipuri la publicaţii sau jocuri electronice), cumpărătorul român din online este obişnuit să plătească folosind cardul pentru haine, încălţăminte şi diferite accesorii, însă atunci când este vorba de produse de nişă, preferă să le probeze sau să le încerce pe “faţă”, chiar dacă este vorba de cârlige de pescuit, de maşini de găurit sau ceaiuri verzi. Şi în ultima instanţă, preferă plata acestora la ridicarea coletului trimis prin serviciile de curierat.

De unde şi de ce este reticenţa aceasta a românilor faţă de plata prin card la cumpărăturile facute online? Faptul că ne-am obişnuit să simţim banii în mână, poate chiar şi acea mica fărâmă de mândrie/putere atunci când cumpăram un produs cu banii jos să fi afectat atât de mult la nivel de subconştient populaţia ţării încât să nu aibă încredere în cardul de plastic pe care sunt trecute cele 16 cifre? Şi o întrebare conexă – oare cât timp ne va lua să facem trecerea de la hârtiile de plastic pe care sunt tipăriţi banii la o singură bucată de plastic reprezentata de cardul de credit/debit ?

Online, atât în comerţul electronic cât şi în vânzarile de produse, România face paşi înainte, însă aceşti paşi sunt de câteva ori mai mici decât cei ai Ungariei sau Bulgariei şi sunt de-a dreptul nesemnificativi faţă de cei făcuţi de ţările occidentale, precum Anglia, Franţa sau Germania.Cardul este o evoluţie firească a omenirii către simplificarea solutiilor de plată şi gasirea unui numitor comun atunci când este vorba de tranzacţiile de bunuri şi servicii personale.


De ce nu putem să-l acceptăm fără reţineri ?

2 COMENTARII

  1. Cardul lasă urme, tranzacţiile cu numerar nu. O naţiune care a experimentat atât urmărirea în masă de către Securitate, cât şi paranoia de a se crede urmăriţi în masă de către aceeaşi Securitate 😛 nu va scăpa prea uşor de neîncredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.