Directoarea muzeului de etnografie din Caransebeş şi un consilier local, arestaţi pentru...

Directoarea muzeului de etnografie din Caransebeş şi un consilier local, arestaţi pentru fraudarea licenţei la Universitatea Hyperion

3
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Timişoara au reţinut două persoane  implicate în fraudarea examenelor de la  Universitatea Hyperion – directoarea caransebes eugen tacota 1 pMuzeului de Etnografie din Caransebeş, Nicoleta Gumă şi unul dintre studenţi – Eugen Tacotă, consilier local PNG la Oţelul Roşu. În timpul anchetei, a reieşit că prin intermediul studentului au fost strânşi de la viitorii absolvenţi din Caransebeş câte 1500 euro pentru a lua examenul de licenţă fără dureri de cap. Banii erau preluaţi de directoarea Gumă care-i ducea mai departe la Bucureşti, destinatarul fiind prof.dr. Stancu Gheorghe, care predă Drept civil. Din „cotizaţiile” studenţilor de la Centrul Tutorial Caransebeş s-au adunat nu mai puţin de 48.500 euro, care au fost livraţi în două tranşe. Ieri, procurorii DNA au descins simultam în Caransebeş şi Bucureşti. De la sediul Universităţii Hyperion au fost ridicate lucrările de licenţă ale studenţilor care au dat şpagă, constatându-se că sunt identice şi aveau semne distinctive. Directoarea muzeului şi consilierul local urmează să fie prezentaţi , astăzi, cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Reprezentanţii Universităţii Hyperion au refuzat orice fel de dialog pe tema scandalului legat de fraudarea examenului de licenşă de la Facultatea de Drept. Când am sunat la secretariatul facultăţii, cea care a răspuns la telefon ne-a spus că nu poate să ne dea la telefon nici pe decan, nici pe prof dr. Stancu, destinatarul şpăgii, după care a închis telefonul. Ulterior, la numărul de telefon caransebes nicoleta guma 1 pnu a mai răspuns nimeni.

UPDATE 2 Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă au fost duşi, la 15,45, de la sediul DNA Timişoara în faţa judecătorului de la Tribunalul Timiş, după ce procurorul a cerut arestarea acestora. Directoarea muzeului din Caransebeş şi-a pus haina în cap pentru a nu fi fotografiată, în timp ce consilierul student a preferat să zâmbească. Niciunul dintre ei nu a făcut vreo declaraţie. Audierile celor doi urmează să înceapă în scurt timp.

UPDATE 3 După aproape trei ore de audieri şi în urma deliberării, Tribunalul Timiş a decis arestarea celor doi pe 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Avocaţii inculpaţilor au declarat imediat recurs împotriva deciziei, urmând ca decizia finală să fie luată de Curtea de Apel Timişoara

3 COMENTARII

  1. Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă au fost demascati, dar tot Caransebesul stie ca Razvan Guma ( baiatul inculpatei ) practica aceleasi tehnici. Prieten cu toti studentii atata timp cat ii dau bani sa treaca examenele, sa nu fie prezenti la cursuri …treaba usoara, chiar el spune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.