Distanţa de la dragoste la m…e

Distanţa de la dragoste la m…e

2
DISTRIBUIȚI

„La bine şi la greu” a fost sloganul cu care PD-L şi Traian Băsescu au reuşit să-i facă pe români să mai meargă încă o dată pe portocaliu traian basescu exchangela ruleta politică a alegerilor. A fost continuarea firească a acelui triumfalist „Să trăiţi bine” prăbuşit de realitate, dar şi -vedem acum- o cinică anticipare a  celor ce aveau să se întâmple. Cât a fost bine, sloganul s-a potrivit ca o mănuşă. Când a venit partea cu greul a apărut, ca la reclame, asteriscul care te trimite la nota de subsol scrisă cu litere ca scrise pe-un bob de orez. Când era de bine şi trebuiau voturi, Traian Băsescu spunea poporului că-l iubeşte, se pupa cu el pe dinţi şi-l dansa cu foc. Acum, când greul crizei şi al apelor răzvrătite loveşte întruna,  îi dă scatoalcă, după scatoalcă. Ultima a fost dată unei bătrâne care a cutezat să-i zică lui Zeus că-i scumpă pâinea cu TVA-ul ăsta mărit.


„Dacă trăim la ţară, putem să ne facem pâinea” – i-a plesnit-o scurt domnul amărâtei care când vede o hârtie de 100 de lei îşi face cruce ca-n faţa icoanei. Adică, fiecare pe cont propriu.

Până şi Emil Boc a început să înţeleagă asta. A început să nu mai asculte întocmai şi la timp ordinele venite de la Palatul Cotroceni. În timp ce Băsescu vorbeşte de reducerea TVA-ului la nici o lună de la creştere, Boc nonşalant lansează cinic din mijlocul inundaţiilor de la Tulcea cartea albă a fondurilor europene. A banilor rămaşi în conturile de la Bruxelles şi care băgaţi la timp, de exemplu, în diguri ar fi făcut să le fie mai bine sinistraţilor. Dar poporul se încăpăţânează să ceară soluţii pentru a-i fi şi lui bine.  Asta-l irită din ce în ce mai des pe Traian  Băsescu. Semnul cel mai clar – în discuţiile cu poporul elector a început, tot mai des, să întoarcă spatele şi să plece în mijlocul discuţiei. Neînţelesul preşedinte aşteaptă să vadă poporul îngenunchiat. Ca să mai simtă descătuşarea aceea de când cu Petre Roman şi să mai poată striga încă o dată „Muie, măă!”.

2 COMENTARII

  1. Ar trebui sa existe mai multe persoane care sa spuna lucrurile pe fata,fara frica. Din pacate multi merg la vot,ca sa aiba pe cine da vina in caz ca lucrurile nu merg bine si, stim cu totii ca in Romania nu e de ajuns cu un singur OM care are puterea de a zice NU hotiei.Pentru schimbare e nevoie de mult mai mult,e nevoie de „dorinta”puternica de a iesi la lumina,de a lua o decizie

  2. Romanu’ nost’ este ‘otz.
    Mai nene, romanu’ odata la 4 ani ce face? Se duce de voteaza cu ala de-i da o galeata, un kil da zahar sau un detz de rachie. Iar cand se-ntoarce de la vot spune cu o sclipire smechera in coltu’ ochilor: L-am votat, da-l in masa. Iar la o luna dupa alegeri incepe sa-i dea un sex oral la politician de nu mai poate acesta sa duca.
    Desi chioru, in mehala a adunat peste 50% din voturi, acum daca ies pe strase si intreb toti spun ca nu l-au votat. Dar de, in tara orbilor chioru’i imparat.
    Ne meritam soarta de eterne slugi la alte curti, iar leul va fi cea fost chiar mai jos decat atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.