EXCLUSIV Vicepreşedintele PD-L Caransebeş a dat studenţilor de la Hyperion cuvintele cheie...

EXCLUSIV Vicepreşedintele PD-L Caransebeş a dat studenţilor de la Hyperion cuvintele cheie pentru fraudarea licenţei

1
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul fraudării examenului de licenţă la Univesitatea Hyperion scoate la iveală noi detalii interesante. Nicoleta Gumă, nicoleta guma tribunal pcoordonatoarea filialei din Caransebeş a universităţii, a fost cea care le-a transmis studenţilor frazele cheie care trebuiau să apară în lucrările de licenţă. În Caransebeş, sediul Universităţii Hyperion este în clădirea Muzeului de etnografie, unde directoare este Gumă. Aceasta a fost aleasă de curând vicepreşedinte PD-L Caransebeş, fiind o apropiată a liderului Sorin Frunzăverde. De altfel, muzeul este în subordinea Consiliului Judeţean Caraş Severin. „Infracţiunea este o instituţie fundamentală a dreptului penal” şi „actul juridic este o  instituţie fundamentală a dreptului civil” – erau propoziţiile  prin care cei 33 de studenţi, care au dat 1500 de euro, se asigurau că sunt recunoscuţi ca şi cotizanţi şi aveau licenţa asigurată. În timpul audierilor la DNA Timişoara şi la Tribunalul Timiş, Nicoleta Gumă a susţinut că s-a dus cu studenţii la examen la Bucureşti pentru a-i susţine.


Când era pe holurile universităţii a venit un bărbat din partea prof.dr. Gheorghe Stancu, cel la care ar fi ajuns cei 48.500 euro, şi i-a transmis din partea acestuia cele două propoziţii cheie. Gumă a susţinut că nu i s-a părut nimic anormal şi le-a transmis studenţilor mesajul, deoarece i-a auzit pe holuri şi pe alţii discutând de cuvintele cheie. După ce au ridicat lucrările de licenţă, anchetatorii DNA au găsit în lucrările studenţilor aceste propoziţii cheie. Dacă în acest punct declaraţiile directorei şi ale studentului Eugen Tacotă, consilier local PNG la Oţelul Roşu, au coincis, lucrurile s-au schimbat când a fost vorba de circuitul banilor. Tacotă a declarat că a fost chemat de profesoară şi i s-a spus că pentru „a fi bine” la licenţă , studenţii să dea câte 1500 de euro. Cum era şef de grupă, consilierul a început colectarea banilor. Pe lângă interceptările telefonice, anchetatorii DNA au şi o înregistrare video în care Tacotă şi-a convocat colegii la o şedinţă într-un bar şi primeşte banii. Tacotă susţine că i-a dat banii Nicoletei Gumă în prezenţa a două colege şi că plicul a fost luat de secretară care l-a pus în seif. Vicepreşedintele PD-L nu a recunoscut că a primit banii şi a susţinut că doar a sugerat să se strângă nişte bani, fără a exista nici un fel de condiţionări. Banii s-au dat în două tranşe, cea mai mare parte fiind livrată în prima tranşă. Cei doi sunt acum în arest, în următoarele zile urând să fie chemat pentru audieri şi prof.dr. Gheorghe Stancu, destinatarul banilor strânşi de Tacotă.

1 COMENTARIU

  1. Io o singura intrebare am. Daca DNA a verificat si celelalte lucrari, pentru a vedea daca frazele apar si in alte lucrari?
    Ca cine s’o dedulcit odata se dedulceste si de doua ori.
    Plus, de ce profesorul care a luat banu’ nu este cercetat? Nu poate exista spaguitor fara a fi un spaguit, doar daca profu’ s-ar fi autodenuntat, ceea ce nu cred ca este cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.