O sârboaică, prima persoană arestată pentru contrabandă cu ţigări după schimbarea legislaţiei

O sârboaică, prima persoană arestată pentru contrabandă cu ţigări după schimbarea legislaţiei

1
DISTRIBUIȚI

Vămile de la graniţa cu Serbia sunt locurile ideale de acţiune pentru contrabandiştii de ţigări. A dovedit-o şi ultima acţiune a Poliţiei tigari netrimbrate 1Timiş organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică cu cei de la DGIPI. În jurul orelor 02.30, pe strada Contele Csekonics, din Jimbolia, a fost oprit un autoturism cu numere de Serbia. Nu au trebuit să caute prea mult în Audi pentru că femeia de la voln era,  practic,  înconjurată de o mulţime de cartuşe de ţigări. După ce au numărat, poliţiştii au stabilit că în maşină erau nu mai puţin de 10.548 de pachete de ţigări fără timbru şi cu timbru sârbesc, mărcile Monte Carlo, Marble şi Fast, valoarea fiind de aproximativ 85.000 de lei.


K. Slobodanka, de 39 de ani, cu domiciliul în Serbia, a susţinut că a găsit ţigările pe drum. Conform paşaportului găsit asupra sa, în ultimele 24 de ore, a intrat în România de două ori prin vama Jimbolia. Ciudat, nici vameşii şi nici poliţiştii de frontieră nu au observat ţigările de contrabandă, provenite cel mai probabil din duty-free.  Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost reţinută, fiindu-i întocmit dosar penal pentru contrabandă.

UPDATE 1 Sârboaica a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă, iar, în urma audierilor, Judecătoria Timişoara a decis arestarea acesteia pentru zece zile. Acesta este primul caz în care o persoană este arestată pentru contrabandă cu ţigări în Timiş după ce Guvernul a modificat legislaţia privind combaterea evaziunea fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.