Profesorul Stancu de la Hyperion, arestat pentru luare de mită

Profesorul Stancu de la Hyperion, arestat pentru luare de mită

0
DISTRIBUIȚI

Profesorul Gheorghe Stancu de la Universitatea Hyperion a fost dus încătuşat, astăzi, la ora 10, la Tribunalul Timiş. Acesta a fost stancu gheorghe catuse preţinut, ieri, de procurorii DNA Timişoara sub acuzaţia de luare de mită în dosarul fraudării licenţei de către studenţii centrului tutorial de la Caransebeş.  În acest dosar, au fost arestaţi deja studentul Eugen Tacotă, consilier local la Oţelu Roşu, cel care a adunat de la colegii săi 48.500 euro şi Nicoleta Gumă, directoarea centrului tutorial, cea care ar fi primit banii şi i-ar fi transmis mai departe lui Stancu, membru în comisia de licenţă. Printre probele de la dosar se află şi înregistrarea unei discuţii purtate între Gumă şi Stancu în care aceasta îi spunea că mai sunt trei studenţi cu care nu au rezolvat problema, iar profesorul de drept civil a asigurat-o că se va ocupa personal.


De asemenea, într-o altă înregistrare profesorul Stancu îi asigura pe studenţii de la Caransebeş că nu vor probleme. Stancu a refuzat să facă orice fel de declaraţie când era dus spre sala de judecată. La această oră, prof. Gheorghe Stancu este audiat de un judecător al Tribunalului Timiş, care va decide dacă-l va aresta. Vom reveni cu decizia instanţei.

UPDATE 1 În timpul audierilor, Stancu a susţinut că nu a primit nici un ban şi că nu a transmis studenţilor de la Caransebeş propoziţiile cheie care apar în lucrările acestora. Anterior, Nicoleta Gumă a declarat că a primit propoziţiile cheie pe holurile Universităţii Hyperion din Bucureşti de la un bărbat care s-a recomandat că vine din partea profesorului Stancu. Acesta a încercat să convingă instanţa că nu reprezintă un pericol public deoarece predă de 35 de ani şi nu a avut niciodată probleme cu legea.  După deliberări, instanţa a decis arestare profesorului de drept civil pe 29 de zile, imediat apărătorii acestuia declarând recurs. Stancu nu a făcut nici o declaraţie la ieşirea din sala de judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.