Reduceri pe stil Boc – handicapaţii discriminaţi în faţa puşcăriaşilor

Reduceri pe stil Boc – handicapaţii discriminaţi în faţa puşcăriaşilor

2
DISTRIBUIȚI

70 de asociaţii umanitare din întreaga ţară  i-au transmis, astăzi, o scrisoare deschisă premierului Emil Boc în care îi solicită b10să revizuiască ordonanţa de reducere a cheltuielilor bugetare deoarece discriminează persoanele din instituţiile de asistenţă socială faţă de puşcăriaşi. Asta pentru că în unul dintre articole se prevede că reducerea de 20% nu se aplică, printre altele, şi în cazul hranei pentru persoanele private de libertate.  prin această prevedere, consideră semnatarii scrisorii, se discrimenează „alte categorii asistate social precum persoanele cu dizabilităţi – în special cele cu dizabilităţi intelectuale, fiind cunoscute drept un grup extrem de vulnerabil din punct de vedere social, copiii din sistemul de protecţie, vârstnicii care beneficiază de servicii sociale cu finanţare de la bugetul de stat.


Reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, adăugată la diminuările de alocări bugetare operate la începutul acestui an prin adoptarea HG 23/2010 privind standardele de cost, pun în pericol dreptul fundamental la hrană şi la sănătate, sau chiar viaţă a persoanelor cu dizabilităţi din instituţii”. Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „pentru Voi”, susţine că reducerile succesive de fonduri pot duce la revenirea la situaţia din anii 90. Din această cauză se solicită guvernului Boc ca alături de puşcăriaşi să fie exceptate de la reducerile cu 20% şi cheltuielile cu hrana persoanelor din instituţiile de asistenţă socială.

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce unii se incrunta la o astfel de stire. Este o chestiune cat se poate de normala sa ramana neschimbate conditiile si alocatiile de hrana ale puscariasilor.
    Avand in vedere faptul ca 99,99% din activistii PD minus L sunt puscariabili in frunte cu ” dictachioru” lor cel mult iubit, mult stimat si mult pupat in fund, era normal ca alocatiile de hrana sa nu scada. Mai am neste propuneri pentru alocatiile de hrana ale puscariasilor:
    – alocarea resurselor pentru cumpararea de bauturi alcoolice tari, in cuantum de echivalent un litru alcool pur per persoana per zi;
    – alocarea resurselor pentru caviar, cascaval ementaler, salam de vara si alte bunataturi;
    – redirectionarea creditelor de la programul „Prima Casa” catre programul „Prima Celula”;
    – cazarea puscariasilor sa se faca in celule mixte dupa criterii clare, adica directorul de deconcentrata sa fie arestat impreuna cu secretara si sa fie depusi in aceeasi celula; daca secretara/sefa de cabinet satisfacea mai multi activisti PD minus L se va tine cont de functia fiecaruia sau pe cat posibil se va face rotatia secretarei in celule cu acordul partilor;
    – cazarea ministrilor sa se faca in celule tip apartament, unde sa fie cazati impreuna cu consilierii, amantele si animalutele de companie.

    In fine, ideea este ca se anunta vremuri grele chiar si pentru activistii PD minus L. Deja vedem cum isi dau la gioale pentru a se elimina din fruntea bucatelor. Astfel ca Bo(c)ulet s-a gandit sa fie un gentleman si sa aiba grija de fostii colegii aflati in restriste.
    Daca s-a ajuns ca Brendu’ sa fie sabotat si sa-i fie dat un scaun defect, tocmai pentru a fi umilit.
    Surse de pe balta Verde spun ca cazatura n-ar fi chiar intamplatoare, fiind regizata de Pitziponcu’ gastric. Apropo, l-am vazut azi la un post de televiziune si m-am prapadit de ras. Pai sa mai dai si bani la Mesesanca si sa fii luat in tabarca. Chiar ca trebe sa fii un pic sado-maso. Lipsea langosu’ din decor.

  2. cuna ziua si multumesc ca mati lasat sa intru dar ,nusint deacord cu un lucru cu pensiile de handicap am pe cineva care este numai unul in familie cu handicap,dar a dat dreptul la doctor si are toata familia pensi de handicap,desi nusint bolnavii,cu asta nusint deacord ca multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.