Secretarul Primăriei Timişoara, acuzat de conflict de interese când a fost pentru...

Secretarul Primăriei Timişoara, acuzat de conflict de interese când a fost pentru mărirea salariilor

6
DISTRIBUIȚI

ioan cojocari secretar primaria timisoara 1 pSalariile angajaţilor din Primăria Timişoara şi din direcţiile subordonate au fost mărite cu 50%, în 2009, în urma unui proces în care administraţia locală a făcut non-combat, iar secretarul Ioan Cojocari s-a aflat în conflict de interese – acuză un raport întocmit, recent, de Corpul de control al primului ministru. În 2008, Sindicatul liber al salariaţilor, în numele angajaţilor din primărie, consiliu local, direcţia fiscală. evidenţa persoanelor, asistenţă comunitară şi poliţie comunitară, a cerut în instanţă suplimetarea salariilor cu suplimentul postului, reprezentând 25%din salariul de bază lunar şi suplimentul treptei de salarizare, tot de 25%, cu plată retroactivă din 2004. În întâmpinarea depusă, municipalitatea a declarat că nu se opune acţiunii, documentul fiind semnat de primarul Gheorghe Ciuhandu şi de secretarul Ioan Cojocari.

Inspectorii au constatat că „conform statelor de personal, secretarul primăriei a beneficiat, ulterior pronunţării sentinţei, de drepturile obţinute prin aceasta (acţiune în instanţă,n.a)”.


Cum secretarul este funcţionar public de conducere, s-a constatat că este în conflict de interese deoarece conform legii deoarece „interesele sale patrimoniale pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”. Inclusiv în instanţă, consilierul juridic, care reprezenta municipalitatea, a pus concluzii favorabile reclamanţilor, sentinţa dată fiind de mărire a salariilor. Ulterior, Serviciul Juridic al Primăriei Timişoara, subordonat secretarului Cojocari, nu a formulat recurs împotriva sentinţei, aceasta rămânând definitivă, conform raportului. Inspectorii au constatat că atât secretarul, cât şi consilierul juridic au încălcat legea deoarece nu au respectat ” întocmai  regimul juridic al conflictului de intere şi al incompatibilităţilor”. Secretarul Ioan Cojocari susţine că nu este nici o problemă deoarece „le-am trimis documente la Bucureşti. Nici măcar nu au văzut dosarul. Am uzat de toate căile de atac”.

6 COMENTARII

 1. pai si ce te astepti de la unul ca si Cojocarii???la vre-o minune???!aiurea !are nevoie de comunitari?are!de ce ?pai cine naiba ii pazeste casa si lui si lui Ciuhi??!comunitariii!!!
  va suparati degeaba .fiecare stapan are grija de sluga preaplecata si slugarnica.

 2. bey DIDI,
  ce tot aveti mah cu COJO ?
  este singurul om corect si care-si face meseria.
  fara el s-ar duce dracu primaria , inclusiv cu prostii si afaceristii aia de consilieri. nu vedeti ca au inceput sa-i aresteze ? ma refer la ursu beniamin.si ca el sunt si ceilalti.
  asa ca mai pupati-l in c*r pe dom secretar si ciocu mic !zdrentelor !

 3. posu-le esti haios !Cojocarii serios hahaha te-ai tampit d etot sau te-a batut soarele-n cap.cel mai mare corupt este chiar el si primarul ,nu zic nici consilierii nu sunt poarta de biserica (usa nu le poti spune)dar sa spui ca Cojocarii este om cinstit ………….jalnic !!!!!

 4. pt.marius,
  hai ca nu stii !
  dom’ cojocarii este ofiter acoperit (provenit de la fosta securitate!)
  si astia au fost si sunt cinstiti ! el da informatii in continuare despre ceilalti !
  explicatia este f.simpla; d’aia e cel mai longeviv functionar. clar ?

 5. are dreptate dom posu !
  cojocare a fost si este ofiter acoperit de la securitate.io si altii inclusiv dom alamorean primul primar dupa revolutie am vazut cartotecile de la partidu comunist.cojocari figura acolo sha ca ofiter de secu acoperit . asa ca nu va puneti cu secretaru ca daca vin iara la putere ai lui va leaga pe toti si va trimite la canal !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.