Tipic românesc: Centrele de prim ajutor, închise în week-end-urile caniculare

Tipic românesc: Centrele de prim ajutor, închise în week-end-urile caniculare

1
DISTRIBUIȚI

Timişoara, azi pe la ora 14. Termometrul  arată 37 de grade Celsius. Trotuarul pare de plastilină sub tocurile domnişoarelor. Fiecare canicula 1 ppas te apropie de Sahara. Orice petec de umbră e vânat de puţinii trecători care se aventurează pe stradă. Doamne fereşte să ţi se facă rău şi să speri că salvarea e în centrele de prim ajutor. Anunţate ca deschise de Prefecura Timiş. Că doar e caniculă. Şi indicele de confort termic a depăşit limita de suportabilitate. La Operă o cruce roşie lipită pe uşă marchează punctul de prim ajutor.


Aici ar trebui să ai parte de răcoare şi de un medic. Numai că uşa e închisă. Dacă mai ai putere să te mişti, te poţi răcori la Peşti. Fântâna merge la capacitate maximă. Un alt punct de prim ajutor e la Poşta Mare. Teoretic. Pentru că nu găseşti nici măcar un semn că ar fi aşa ceva amenajat. Oricum, totul e închis. Lângă Gara de Nord, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, doar o hârtie lipită pe geamul unui birou. Nici la policlinica din Piaţa Dacia nu ai vreo şansă. Cel care a ordonat deschiderea centrelor de prim ajutor, prefectul Mircea Băcală e năucit de veste  „nu fac nici un comentariu. O să ajung la birou şi verific”. Nu trec cinci minute şi primul om al judeţului are explicaţia care-ţi încinge creierul mai rău ca soarele „în week-end aceste centre de prim ajutor sunt închise pentru că nu putem aduce medicii.  Ieri(vineri, n.a) au fost deschise, au fost medici şi s-a împărţit apă”.  Astăzi , e pauză. Singura problemă – canicula n-are program de bugetar.

1 COMENTARIU

  1. De fapt, ceea ce se-ntampla este normal. Pai cum sa aduca medicii la munca pe canicula. Nu este voie ca cineva sa munceasca la temperaturi peste 45 de grade, deci pe cale de consecinta nici acestia. Daca iar fi adus la munca, Mister Pacala risca o amenda de la Coana Pacalici de la ITM pentru nerespectarea legislatiei privind munca in conditii de canicula.

    Pai, d’aia merge treaba cum merge in Romania. Pen’ca suntem campioni la scuze si la aruncatu’ matei moarte in curtea vecinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.