Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu, puşi în libertate de Tribunalul Timiş. DNA...

Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu, puşi în libertate de Tribunalul Timiş. DNA a cerut recorectarea lucrărilor de licenţă

0
DISTRIBUIȚI

DNA a cerut Ministerului Învăţământului să recorecteze toate lucrările de licenţă  de la centrul tutorial din Caransebeş al dosareUniversităţii, care au fost notate la sesiunea în care studenţii au dat câte 1500 de euro pentru a fi bine. Dezvăluirea a fost făcută, astăzi, la Tribunalul Timiş unde s-a judecat cererile de eliberare de control judiciar depuse de Nicoleta Gumă, fosta directoare a centrului tutorial, şi de profesorul de drept civil Gheorghe Stancu. Lucrările au fost trimise de procurori la Buureşti, aşteptându-se sosirea rezultatelor recorectării. Nicoleta Gumă a cerut judecătorului să o elibereze deoarece riscă să-şi piardă pensia, „diabetul mă macină” şi „sunt terminată fizic şi psihic”. Apărătorii acesteia au afirmat că oricum Gumă nu poate influenţa nici recorectarea licenţelor şi nici studenţii, care, în marea lor majoritate, au fost audiaţi. Procurorul DNA a susţinut că „deşi se invocă de apărare circumstanţele personale de familie, acestea n-au împiedicat-o pe inculpată să se dedea la faptele reţinute în dosarul de urmărire penală. Există o convorbire telefonică în care îi instigă pe studenţi să ascundă adevărul şi să fie discreţi, fapt pentru care a existat o dificultate deosebită pentru procurorul de caz în adunarea probelor”. În cazul profesorului Stancu, apărarea a invocat faptul că „nu a încercat în nici un moment să influenţeze martorii. A fost cuminţenia pământului în perioada de opt zile de la data percheziţiei şi până la arestare. Nici o persoană nu a spus că i-a dat bani profesorului Stancu”. Spe surpriza apărării, procurorul a invocat, pentru a dovedi pericolul influenţării anchetei, un proces verbal de redare a convorbiri aflat la dosar dintre Stancu şi studenţi după licenţă „în care profesorul le sugerează, în cazul în care vor fi întrebaţi, că au participat toţi membrii comisiei, dar nu au putut sta până la sfârşit, chiar dacă în sală era doar inculpatul Stancu şi inculpata Gumă”.


În timp ce procurorul DNA a susţinut că profesorul a vrut să ascundă banii în Elveţia, Gheorghe Stancu a susţinut că era vorba de economiile celor doi copii pe care le-a scos de la CEC din cauza apariţiei impozitelor pe depozitele bancare şi s-a sfătuit cu fiul său, care studiază la Strasbourg, unde să-i depună. Profesorul de drept civil i-a spus judecătorului că „impactul arestării e prea mare pentru mine. Am primit tratament de la medicul psihiatru de la arest pentru că nu pot să dorm noaptea.  Mi-e frică de faptul că o să pierd controlul asupra mea”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia Tribunalului Timiş.

UPDATE 1  Instanţa a admis cererile celor doi, aprobând cererile de eliberare sub control judiciar ale Nicoletei Gumă şi a profesorului Gheorghe Stancu, DNA având posibilitatea de a face recurs în 24 de ore. Şi la prelungirea mandatului de arestare preventivă, Tribunalul Timiş a respins cererea de prelungire a mandatului, înlocuind arestul preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara, dar Curtea de Apel a decis să admită cererea procurorilor anticorupţie-

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.