EXCLUSIV Constanţa Călinoiu, şefa Direcţiei Generale Legislative din Senatul României, anchetată de...

EXCLUSIV Constanţa Călinoiu, şefa Direcţiei Generale Legislative din Senatul României, anchetată de DNA

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul fraudei de la Universitatea Hyperion este departe de a se fi încheiat, chiar dacă procurorii DNA au dispus trimiterea în legejudecată a profesorului de drept civil Gheorghe Stancu, acuzat că a primit şpagă 52.500 de euro, a şefei centrului tutorial Caransebeş, Nicoleta Gumă, a studentului Eugen Tacotă, care s-au ocupat de adunarea banilor de la studenţi şi „livrarea” acestora. Prin rechizitoriu, procurorii DNA au dispus disjungerea unui nou dosar penal în care vor fi anchetaţi toţi membrii comisiei de examinare, care au supervizat examenele de licenţă la Drept Civil şi Drept Penal de la Universitatea Hyperion – preşedintele comisiei, prof.dr. Constanţa Călinoiu, decanul Facultăţii de Drept şi şeful Direcţiei Generale Legislative din Senatul României, prof.univ.dr. Alexandru Boroi, conf. univ. dr. Gheorghe Stăniloaie, lector univ.


drd. Laura Anca Rottman – secretar şi prof.dr. Gheorghe Stancu. Decizia a fost luată după ce în timpul audierilor în dosarul luări de mită, Stancu a declarat că şi Alexandru Boroi, la Drept Penal, a „umflat” notele, deoarece întreaga comisie a stabilit ca regulă acordarea suplimentară a 0,5 puncte la punctajul real obţinut de fiecare student, pentru a nu afecta prestigiul universităţii prin notele prea mici. În plus, ancheta a scos la iveală faptul că la examenul oral din toată comisia în sala unde au intrat cei 35 de studenţi de la Caransebeş nu era decât Stancu.

 Toţi membrii comisiei au fost audiaţi ca martori în dosarul mitei şi „au încercat să acrediteze ideea că întreaga desfăşurare a respectivului examen a avut loc cu respectarea prevederilor regulamentare,  încercând să de o notă de aparentă legalitate rezultatelor pe care le-au stabilit. Nu au putut să explice însă aceste nici prezenţa semnelor distinctive pe lucrări şi nici discrepanţa exagerată între conţinutul lucrărilor şi notele acordate, discrepanţă care poate fi observată cu uşurinţă din simpla lecturare de către un observator independent cu pregătire de specialitate, astfel încât declaraţiile acestora nu pot fi interpretate decât ca o măsură de autoprotecţie”, se arată în documentul DNA. Constantând că membrii comisiei de evaluare de la Universitatea Hyperion au înserat în documentele întocmite aspecte falsificate, procurorii DNA au decis să continue investigaţiile care-i vizează pe aceştia  într-un nou dosar pentru fals şi uz de fals săvârşite in scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.