Lotul Hyperion rămâne în arest

Lotul Hyperion rămâne în arest

2
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Caraş Severin a judecat, astăzi, menţinerea mandatelor de arestare preventivă pentru cei trei arestaţi din dosarul fraudei nicoleta guma, eugen tacota, stancu gheorghe 1 pde la Universitatea Hyperion – profesorul de drept civil Gheorghe Stancu, fosta directoare a centrului tutorial Caransebeş, Nicoleta Gumă, şi a studentului Eugen Tacotă. A fost pentru prima dată când această instanţă a judecat menţinerea în arest, după ce DNA a întocmit rechizitoriul în acest caz şi a trimis dosarul spre judecată Tribunalului Caraş Severin.


Procurorii l-au acuzat pe Stancu că a primit 52.500 euro şpagă de la studenţii din Caransebeş pentru a lua fără dureri de cap examenul de licenţă, banii fiind strânşi de Tacotă şi daţi prin intermediul Nicoletei Gumă. Din acest dosar a fost disjuns un altul în care toţi membrii comisiei de examinare de la Univesitatea Hyperion – preşedintele comisiei, prof.dr. Constanţa Călinoiu, decanul Facultăţii de Drept şi şeful Direcţiei Generale Legislative din Senatul României, prof.univ.dr. Alexandru Boroi, conf. univ. dr. Gheorghe Stăniloaie, lector univ. drd. Laura Anca Rottman – secretar şi prof.dr. Gheorghe Stancu- vor fi anchetaţi pentru fals şi uz de fals săvârşite in scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de luare de mită.

Chiar dacă avocaţii celor trei au susţinut în faţa instanţei că nu se mai impune menţinerea în arest a celor trei deoarece ancheta a fost finalizată şi nu mai pot influenţa investigaţiile, Tribunalul Caraş Severin a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 35 de zile, primul termen pentru începerea pe fond a procesului în 23 septembrie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.