„Sunt o legumă. Nu mai rezist psihic”. Lotul Hyerion rămâne alte 30...

„Sunt o legumă. Nu mai rezist psihic”. Lotul Hyerion rămâne alte 30 de zile în arest

2
DISTRIBUIȚI

Război total între DNA şi avocaţii inculpaţilor din dosarul Hyperion, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara. Aici  s-a judecat recursul nicoleta guma tribunal panchetatorilor îmnpotriva sentinţei Tribunalului Timiş prin care s-a decis eliberarea a directoarei Nicota Gumă, a profesorului de drept civil Gheorghe Stancu şi a studentului Eugen Tacotă. „Prin înlocuirea măsurii arestului preventiv cu intredicţia de a nu părăsi ţara s-a crea un pericol concret pentru ordinea publică. Nu suntem de acord cu susţinerea tribunalului potrivit căreia pericolul s-a estompat cu trecerea timpului. Nu a trecut decât o lună de zile. Acelaşi magistrat a dispus şi arestarea preventivă şi nu înţelegem de ce atunci nu a luat în considerare că ar fi fapte non-violente, deci nu ar prezenta pericol. Infracţiunile de corupţie nu sunt mai puţin grave decât cele cu violenţă. Inculpaţii sunt persoane cu funcţii înalte şi prin acţiunile lor pun în pericol funcţionarea statului, permiţând accesul spre funcţii unor persoane slab pregătite. Nu sunt suficiente măsurile dispuse de Tribunalul Timiş, fiind împietată această făză a urmăririi penale. Există riscul să influenţeze declaraţiile studenţilor care mai trebuie audiaţi, interceptările telefonice dovedind că au o atitudine de supunere faţă de inculpata Gumă”, a susţinut procurorul DNA. În replică, unul dintre avocaţi a cerut recuzarea procurorului pe motiv că a participat şi la soluţionarea cauzei la tribunal. De asemenea, apărătorul a invocat faptul că „nu Gumă şi Stancu reprezintă un pericol pentru societate, ci studenţii care au cumpărat influenţă şi lucrează în sistemele de aplicare a legii.


Am să nominalizez – Birău Florin, jandarm, Roşca Ionel, agent şef la Poliţia Caransebeş, Nicola Dănuţ, cadru militar, Trandafir Valerica, grefier la Judecătorie, Haranbaşa Loredana, referent la Primăria Caransebeş, Teodorescu Gheorghe, secretar la Primăria Lăpuşnic şi alţi. Sunt martori, deşi au depus denunţ la o lună după începerea din oficiu a urmăririi penale. DNA vrea să facă dreptate cu jumătate de măsură. Decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea Hyperion, Constanţa Călinoiu, care este şi şefa departamentului legislativ din Senatul României, a recunoscut că nu a participat la toate comisiile de examinare, deşi era obligată, pentru că aşa se procedează la Hyperion. De asemenea, Călinoiu a recunoscut că a mărit la toţi studenţi notele cu un punct pentru că erau prea mici şi nu vroia să se facă de râs facultatea. Cu toate acestea este martor, ca şi profesorul de penal Boroiu. Doar Stancu e considerat pericol public şi e în boxă”. Gheorghe Stancu a recunoscut că ” am greşit când în timpul examenelor i-am permis inculpatei Gumă să intre cu studenţii în sala de examinare şi să stea, dar era o obişnuinţă. La mine nu au ajuns bani. Am căutat să fiu amabil cu studenţii pentru că am simţit din partea lor o apropiere din partea lor. Nu am vrut să fac învăţământ impresionist – să le arăt ce deştept sunt eu şi ce slab pregătiţi ei”.  În timpul audierilor, Nicoleta Gumă a plâns aproape tot timpul şi le-a cerut judecătorilor să o lase în libertate pentru că „sunt o legumă. Nu mai rezist psihic. Daţi-mi a doua şansă să fiu liberă. Nu mai am cum să influenţez studenţii pentru că s-a desfiinţat centrul tutorial de la Caransebeş”. Eugen Tacotă a susţinut că „niciodată nu am fost singur când am fost  la bancă sî-i schimbăm sau când  am dat banii . Am fost cu grefiera Viorica Trandafir sau cu Olteanu Loredana. Numai eu sunt în boxă”.  Rămâi aici pentru a afla decizia Curţii de Apel Timişoara.

UPDATE 1 Completul de trei magistraţi, care a judecat recursul în dosarul Hyperion, a admis recursul DNA şi a prelungit mandatele de arestare ale celor inculpaţi cu încă 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Pai din aia care au dat spagile se vor alege viitorii procurori Ariel si judecatori Vanish.
    Io sunt dispus sa fac pariu pe o sticla de aburi de balta ca si judecatorii care au judecat recursul, macar o data-n viata au dat si spaga undeva sau si-au traficat influenta pentru a ajuta un studinte „amarat” sa treaca un examen. Sau chiar altii au intervenit pentru ei iar acum …
    Alte comentarii sunt de prisos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.