Vameşul Ogodescu şi buticarul Lupu, reţinuţi pentru contrabandă

Vameşul Ogodescu şi buticarul Lupu, reţinuţi pentru contrabandă

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de cartuşe de ţigări de contrabandă au fost descoperite în locuinţa unui vameş care  lucrează la Stamora Moraviţa. În această vames 3foeni 1 pdimineaţă, poliţiştii de la “Crimă Organizată” împreună cu trupele speciale ale Poliţiei Timiş au descins la două locuinţe din localitatea Foeni. În una dintre locaţii au fost descoperite 70 de cartuşe de ţigări de contrabandă. “Nu ştiu nimic. O să vă spun când mă întorc”, a declarat proprietarul casei înainte de a fid dus la audieri.


Cea de-a doua percheziţie a vizat locuinţa vameşului Sorin Ogodescu. Iniţial, poliţiştii nu au găsit nimic pentru că nu era mandate decât pentru una din cele două case din curtea vameşului şi imobilul verificat era curat. Anchetatorii au căutat probe inclusiv în podul clădirii şi în clădirile încă în construcţie. Între timp a sosit mandatul de percheziţie şi pentru cea doua casă. Aici au fost descoperite peste 40 de cartuşe de ţigări provenite din duty-free-uri. Vameşul a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. Vom reveni.

UPDATE 1  Toată ziua au fost audiaţi cei doi suspecţi din Foeni. Anchetatorii au adunat probe din care a reieşit că vameşul Sorin Ogodescu şi vecinul său Ionel Lupu, care are un butic în localitate, au aprovizionat cu ţigări fără timbru zona Foeni. Tutunul era cărat cu maşinile personale ale celor doi şi trecut fără problemă prin vamă, după care ţigările erau comercializate. Conform investigatorilor o parte din ţigările de contrabandă au fost vândute chiar prin magazinul lui Lupu. În urma audierilor, procurorul a decis reţinerea vameşului Ogodescu şi a buticarului Lupu sub acuzaţia de contrabandă, urmând ca, mâine, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.